Aftensmad

Kalv i vinsauce med sprøde kartofler og søde tomater

26. august 2013
af Susanne Palmqvist
Dejligt mørt kød der smager fantastisk. Perfekt til en hyggelig gæstemiddag

Kalv i vinsauce med sprøde kartofler og søde tomater til 4-6 personer

INGREDIENSER

4-6 skrællede kartofleri tynde skiver1 spsk. olivenoliesalt og kværnet peberfrisk timian, finthakket4-6 stilke med små smagfulde tomater4-6 tynde skiver kalveinderlår a 125-150 g (el.andet mørt kalvekød)2 spsk. hvedemel + salt og peber2-3 spsk. friskhakket salvie, rosmarin og persille1½ spsk. olivenolie2½-3 dl Vino Santo eller tør marsala1 dl kalvebouillon (terning eller god fond)1 citron i både

Opskrift - sådan laver du kalv i vinsauce med sprøde kartofler og søde tomater

1. Læg kartoflerne i portions-rosetter på en plade med bagepapir. Beregn 1-2 pr. person. Pensl med olie, og krydr med peber og timian. Bag dem sprøde og møre i ca. 35 minutter ved 190-200°. Drys med salt. Bag tomaterne på en anden plade med papir i 15-20 minutter sammen med kartoflerne.

2. Dup kødet tørt, og skær hver skive i 2 mindre stykker. Vend dem i krydret mel. Hak krydderurterne lidt groft. Varm olien godt op, og svits urterne i 1-2 minutter. Brun kødet hurtigt på hver side, og hæld vin og bouillon ved. Lad det simre i 4-5 minutter, til saucen tykner lidt. Servér kødet med en citronbåd, kartofler og en stilk tomater. Drys gerne med hakket persille eller rosmarin.

Prøv også:

Snitzler med det hele - får opskriften her