Aftensmad

Kalkun i stærk karry med brune ris og ’sydfrugter’

af Anne Larsen 17. september 2009
200 g brune ris500 g kalkunbryst2 spsk olivenolie2 tsk stærk karry2 rødløg2 gulerødder4 stængler bladselleri2 dl vand2 dl minimælkHavsalt og

200 g brune ris500 g kalkunbryst2 spsk olivenolie2 tsk stærk karry2 rødløg2 gulerødder4 stængler bladselleri2 dl vand2 dl minimælkHavsalt og friskkværnetsort peberLyst rørsukkerFrugtsalat af 1 dåse frugtcocktail - ca. 200 g eller tilsvarende frisk frugt, fx papaja, ananas og mango50 g saltede cashewnødderFrisk korianderSkyl risene og kog dem efter anvisning på pakken, ca. 40 min. Skær kalkunkødet ud i små tern og brun dem i en gryde i olivenolie og karry. Tilsæt rødløg skåret i fine både, skrællede gulerødder i små tern og snittet bladselleri.Lad det sautere at par min., tilsæt 2 dl vand og lad retten simre under låg ved middelvarme i 20 min.Tilsæt mælk, lad retten koge op og smag til med salt, peber og et anstrøg rørsukker. Retten skal ikke være sød, men blot afrundes, og smagstonerne forstærkes af ganske lidt sukker. Servér med ris, frugtsalat, cashewnødder og friskhakket koriander.Proteinenergi: 27 pct.Fedtenergi: 29 pct.Kulhydratenergi: 44 pct.kcal pr. person: 551