svinemørbrad
Aftensmad

Fyldt svinemørbrad og hvedekernesalat med asparges

af Marie Melchior 15. februar 2022
Foto: Line Falck
Det lyse kød bliver ekstra lækkert med den kraftige smag fra feta og soltørrede tomater. Her får du opskriften på fyldt svinemørbrad og hvedekernesalat med asparges
4 personer

FYLDT SVINEMØRBRAD

  • 600 g svinemørbrad
  • 50 g soltørrede tomater
  • 100 g feta
  • ½ bundt bredbladet persille
  • 6 skiver parmaskinke
  • kødsnor
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

HVEDEKERNESALAT

  • 300 g hvedekerner
  • 1 bundt grønne asparges
  • 4 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. hvid balsamicoeddike
  • salt og friskkværnet peber

1. Fyldt svinemørbrad: Tænd ovnen på 200°. Puds mørbraden fri for sener, og skær en dyb lomme i den på langs. Skær soltørrede tomater og feta i små stykker. Skyl og nip persillen. Hak persillebladene fint (gem halvdelen til salaten). Bland feta, tomat og persille, og fyld blandingen i mørbraden. Pak mørbraden ind i parmaskinke, og snør kødsnor omkring. Læg mørbraden i en bradepande. Dryp med olie, og krydr med salt og peber. Steg mørbraden i ovnen i ca. 20 minutter. Fjern kødsnoren.

 

2. Hvedekernesalat: Kog hvedekernerne i letsaltet vand i 30-35 minutter, til de er møre. Bræk den nederste, træede ende af aspargesene, og flæk hver asparges på langs. Steg dem på en (grill)pande. Vend de stegte asparges med kogte hvedekerner, hakket persille, olie og balsamico. Smag til med salt og peber. Servér som tilbehør til mørbraden.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Fiskefrikadeller med rejer og nudelsalat - Få opskriften her

Tirsdag: Pasta med portobello-svampe, asparges og æggeblomme - Få opskriften her

Onsdag: Lammekoteletter med agurkesalat og stegte kartofler - Få opskriften her

Fredag: Krydret kylling med kartofler, oliven og fennikelsalat - Få opskriften her