

Fyldt svinemørbrad og hvedekernesalat med asparges
FYLDT SVINEMØRBRAD
- 600 g svinemørbrad
- 50 g soltørrede tomater
- 100 g feta
- ½ bundt bredbladet persille
- 6 skiver parmaskinke
- kødsnor
- 2 spsk. olivenolie
- salt og friskkværnet peber
HVEDEKERNESALAT
- 300 g hvedekerner
- 1 bundt grønne asparges
- 4 spsk. olivenolie
- 2 spsk. hvid balsamicoeddike
- salt og friskkværnet peber
1. Fyldt svinemørbrad: Tænd ovnen på 200°. Puds mørbraden fri for sener, og skær en dyb lomme i den på langs. Skær soltørrede tomater og feta i små stykker. Skyl og nip persillen. Hak persillebladene fint (gem halvdelen til salaten). Bland feta, tomat og persille, og fyld blandingen i mørbraden. Pak mørbraden ind i parmaskinke, og snør kødsnor omkring. Læg mørbraden i en bradepande. Dryp med olie, og krydr med salt og peber. Steg mørbraden i ovnen i ca. 20 minutter. Fjern kødsnoren.
2. Hvedekernesalat: Kog hvedekernerne i letsaltet vand i 30-35 minutter, til de er møre. Bræk den nederste, træede ende af aspargesene, og flæk hver asparges på langs. Steg dem på en (grill)pande. Vend de stegte asparges med kogte hvedekerner, hakket persille, olie og balsamico. Smag til med salt og peber. Servér som tilbehør til mørbraden.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Fiskefrikadeller med rejer og nudelsalat - Få opskriften her
Tirsdag: Pasta med portobello-svampe, asparges og æggeblomme - Få opskriften her
Onsdag: Lammekoteletter med agurkesalat og stegte kartofler - Få opskriften her
Fredag: Krydret kylling med kartofler, oliven og fennikelsalat - Få opskriften her