Fyldt svinemørbrad med hasselbackkartofler og waldorfsalat
Aftensmad

Fyldt svinemørbrad med hasselbackkartofler og waldorfsalat

af Emma Martiny 14. januar 2021
Foto: Winnie Methmann
En omgang fyldt svinemørbrad i ovn er en rigtig klassiker i det danske køkken, og en ret der utrolig nem, når den bare skal passe selv i ovnen. Her får du opskriften på fyldt svinemørbrad med hasselbackkartofler og waldorfsalat
40 min 4 personer
Tid i alt 1 t og 10 min

Fyldt svinemørbrad

  • 1 svinemørbrad, afpudset
  • 150 g parmaskinke
  • 100 g flødeost naturel
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 usprøjtet citron
  • salt og friskkværnet peber

HASSELBAC-KKARTOFLER

  • 1 kg kartofler
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt

WALDORFSALAT

  • 4 stilke bladselleri
  • 2 æbler
  • 300 g stenfri vindruer
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • 1 tsk. honning
  • 1 tsk. dijonsennep
  • salt og friskkværnet peber
  • 75 g valnøddekerner

Opskrift - sådan laver du fyldt svinemørbrad med hasselbackkartofler og waldorfsalat

  1. HASSELBACKKARTOFLER: Tænd ovnen på 220°. Skræl kartofler, og skær et lille stykke af hver, så de ligger stabilt.

  2. Skær tynde riller halvvejs igennem kartoflerne, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl med olie, og krydr med salt. Bag dem i ovnen i 40 minutter, til de er møre og gyldne.

  3. FYLDT SVINEMØRBRAD I OVN: Skær forsigtigt en lomme ind i mørbraden på langs uden at skære helt igennem. Læg parmaskinke helt tæt på et skærebræt, og læg mørbraden i midten.

  4. Rør flødeost sammen med presset hvidløg, finthakket persille, fintrevet citronskal, salt og peber. Fyld mørbradslommen med flødeostblandingen, og fold parmaskinken stramt omkring mørbraden (brug evt. kødsnor til at holde det hele sammen).

  5. Læg mørbraden på en bageplade beklædt med bagepapir, og steg den i ovnen i 35 minutter. Tænd for ovnens grillfunktion, og giv mørbraden yderligere 5 minutter, til skinken er sprød. Lad mørbraden hvile på køkkenbordet i 10 minutter.

  6. WALDORFSALAT: Rens bladselleri, og skær den i tynde skriver. Skyl æbler, og skær dem i tern. Skyl og halvér vindruer, og bland dem sammen med bladselleri og æbler.

  7. Rør en dressing af olivenolie, eddike, honning, sennep, salt og peber, og vend den i salaten. Rist valnøddekerner let på en tør pande, og drys dem over salaten.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Græsk pastasalat med oksefrikadeller - Få opskriften her

Tirsdag: Vegetarisk stroganoff med kartoffelmos - Få opskriften her

Onsdag: Rødbedevafler med røget laks og ærtedip - Få opskriften her

Torsdag: Kyllingepilaf med ristede gulerødder - Få opskriften her

Andre lækre opskrifter