Aftensmad

Fiskefrikadeller

af Ulla Nielsen 5. juni 2007
FISKEFRIKADELLER MED STUVEDE GRØNSAGER4 personerFiskefrikadeller400 gram torskefilet2 spsk revet løg½ tsk groft salt1 knivspids peber1 æg2 spsk melca.

FISKEFRIKADELLER MED STUVEDE GRØNSAGER4 personerFiskefrikadeller400 gram torskefilet2 spsk revet løg½ tsk groft salt1 knivspids peber1 æg2 spsk melca. ½ dl mælk1 spsk olie½ spsk smørSådan gør duHak fisken groft med stavblender i en skål.Pil og riv løget på råkostjernet.Tilsæt salt, peber, løg og æg til fisken. Rør kraftigt og tilsæt melet. Rør mælk i, til farsen er ensartet og fast.Varm fedtstoffet på panden.Form frikadellerne med en ske og steg dem 5-8 minutter på hver side ved svag varme, til de er lysebrune.Stuvede grønsager3 kartofler2 gulerødder150 gram hvidkål100 gram grønne bønner3 dl letmælk1 dl vand1 spsk smør1 spsk hvedemel med topsalt og peber Sådan gør duSkræl kartoflerne og skær dem i tern.Skræl gulerødderne og skær dem i skiver.Skyl kålen og skær den i tern.Skær de frosne bønner i små stykker.Kom kartofler, gulerødder og hvidkål i en gryde.Hæld mælk og vand ved, læg låg på gryden, og bring gryden i kog. Kog i ca. 12-15 minutter.Tilsæt bønnerne.Rør smør og mel sammen til en smørbolle og tilsæt den til grønsagsblandingen.Lad den ligge et par minutter. Rør derefter smørbollen ud.Kog videre under omrøring i endnu et par minutter.Smag til med salt og peber.Prøv også:Forccacia brødFransk nougat