Aftensmad

Byd på årets flotteste middag

af Louisa Lorang 22. december 2011
Foto: Anders Schønnemann
Nytårsaften er vel den aften på året med flest forventninger, drømme, løfter og kindkys. Og for mig klart en aften, maden er i centrum. En aften, hvor der gerne må tilbringes meget lang tid ved bordet. Alliér dig gerne med en god ven eller veninde, der kan gi’ en hånd med, før gæsterne kommer, og som kan være med til at starte festen, inden den rigtig er begyndt.Uhmmmm, nyd! Og godt nytår! Jeg glæder mig til at koge og brase i Danmarks bedste kvindeblad igen i 2012 – og håber, I vil spise med.

Menu: Champagne med granatæbleØsters med brunet smør og citronVinforslag: chablis, saint martin, domaine larocheHjertesalatsuppe med letrimmet torskVinforslag: sancerre, duc de tarenta, loire eller tasman bay, sauvignon blanc, south island, new zealandTournedos med snitsel-crumble og jordskokkecremeVinforslag: en let rødvin, f.eks. Fog head, monteray bay, californienOst med portvinspærerVinforslag: en elegant, kølig port, f.eks. Warres otima 10 yar tawnyChokoladefondant med blommer og lakridsVinforslag: black queen sparkling shiraz, peter lehmann, australine eller bayuls, michel chapoutier, frankrigMini-kransekage-cupcakesVinforslag: nicolas feuillatte demi sec, frankrig

Østers med brunet smør og citron(snack)Champagne med granatæble(velkomstdrink)Få opskrifterne her

Hjertesalatsuppe med letrimmet torskFå opskriften her

Tournedos med snitsel-crumble og jordskokkecremeFå opskriften her

Ost med portvinspærer(mellemret)Få opskriften her

Chokoladefondant med blommer og lakrids(favorit-med-favorit-på-dessert)Få opskriften her

Mini-kransekage-cupcakesFå opskriften her