Aftensmad

Boeuf bleu med æble-rødbedesalat og timiankartofler

af Retnemt.dk (opskrift og foto), redigeret af redaktionen 9. maj 2014
4 personerDet skal du bruge:Husk!Retten er med hakket kød og kan have kortere holdbarhed end normalt. Tjek datoen og frys kødet ned hvis ikke du kan

4 personerDet skal du bruge:

Husk!

Retten er med hakket kød og kan have kortere holdbarhed end normalt. Tjek datoen og frys kødet ned hvis ikke du kan nå at lave retten.

Bøffer:500 g hakket oksekød 8-12 %60 g blåskimmelost2 spsk kapers1 tsk saltfriskmalet peber efter smag2 pasteuriserede skrabeæg2 tsk rapsolieRødbedesalat:2-5 rødbeder (ca. 800 g)4 æblerDressing:2 spsk hvid balsamico eddike1-2 spsk raps- eller olivenoliesalt og peber efter smagKartofler:1000 g vaskede kartofler2 tsk rapsoliesalt og peber efter smag2 tsk tørret timianSådan gør du:Tilberedningstid: ca. 35 min.1. Begynd med kartoflerne. Forvarm ovnen til 225 g. Halvér kartoflerne på langs. Vend dem i olien og bag dem på en bageplade beklædt med bagepapir i ca. 20 minutter. Drys med salt, peber og timian inden servering.2. Sæt 1 liter vand tilsat 3 tsk salt over i en gryde. Skræl rødbederne og skær dem i tern på 1 cm. Kom dem i det kogende vand og kog dem i ca. 15 minutter eller til de er møre. Skyl dem i en sigte med koldt vand og lad dem dræne af.3. Rør alle ingredienserne sammen til bøfferne og form kødet til 8 bøffer, 1½ cm tykke. Varm olien på en stegepande og steg bøfferne 5-7 minutter på hver side ved mellemvarme.4. Skær imens æblerne i 1 cm tern. Bland æble og rødbede sammen. Rør dressingen sammen og vend den i salaten og smag til med salt og peber. Servér med det samme.Få opskriften og alle de friske råvarer leveret til døren fra RetNemt.dk. Læs mere om madplaner og måltidskasser.