Aftensmad

Bønnesalat med solsikkekerner og saltmandler

af Timm Vladimir 11. december 2014
Foto: Columbus Leth
Bønnesalat med solsikkekerner og saltmandler passer rigtig godt til julens sulemad. Få opskriften her

Bønnesalat med solsikkekerner og saltmandler 

Når du lægger de blancherede bønner i isvand, bevarer de den flotte grønne farve og den gode sprødhed.

INGREDIENSER 30 g solsikkekerner 100 g mandler olivenolie salt 300 g friske grønne bønner  

Opskrift - sådan laver du bønnesalat med solsikkekerner og saltmandler 

  Rist solsikkekernerne på en meget varm pande uden fedtstof i 10-20 sekunder. Lad dem køle af i en skål. Hæld ganske lidt olie på panden, og rist mandlerne, til de får lidt farve. Drys dem med salt, og lad dem køle af i en skål. Bring en gryde med vand i kog. Skyl og nip bønnerne, og læg dem i det kogende vand i ca. 20 sekunder. Læg derefter bønnerne i en skål med isvand. Tør bønnerne grundigt. Vend bønnerne med lidt olivenolie, de salte mandler og de ristede solsikkekerner. Smag til med salt.  

FLERE SALATER DER PASSER GODT TIL JULEMADEN

Caprisalat med semidried tomater og oliven - Få opskriften her

Pæresalat a la grillet cheese-sandwich - Få opskriften her

Figensalat med radicchiosalat og pinjekerner - Få opskriften her

Pomelosalat med rucola og avocado - Få opskriften her

Rødkålssalat med appelsiner og ribsdressing - Få opskriften her