Opskrift på bønnesalat med solsikkekerner
Aftensmad

Bønnesalat med solsikkekerner og saltmandler

af Timm Vladimir 10. februar 2022
Foto: Columbus Leth
Bønnesalat med solsikkekerner og saltmandler passer rigtig godt til julens sulemad. Få opskriften her

DET SKAL DU BRUGE

  • 30 g solsikkekerner
  • 100 g mandler
  • olivenolie
  • salt
  • 300 g friske grønne bønner

Opskrift - Sådan laver du bønnesalat med solsikkekerner og saltmandler 

  1. Rist solsikkekernerne på en meget varm pande uden fedtstof i 10-20 sekunder. Lad dem køle af i en skål. Hæld ganske lidt olie på panden, og rist mandlerne, til de får lidt farve. Drys dem med salt, og lad dem køle af i en skål.
  2. Bring en gryde med vand i kog. Skyl og nip bønnerne, og læg dem i det kogende vand i ca. 20 sekunder. Læg derefter bønnerne i en skål med isvand.
  3. Tør bønnerne grundigt. Vend bønnerne med lidt olivenolie, de salte mandler og de ristede solsikkekerner. Smag til med salt.

FLERE SALATER DER PASSER GODT TIL JULEMADEN