Selvudvikling

FEMINAs Blogakademi: Derfor har bloggerne så stor indflydelse

30. september 2013
af Julia Lahme
Bloggen er det mest personlige medie – man følger ikke kun emnet, men personen bag!

FEMINAs blogakademi - lektion 5

Hvorfor sidder bloggere på første række til modeshows, hvordan påvirker de vores hverdag, og hvorfor er blogging kommet for at blive?Bloggen er kommet for at blive. Siden 2008, hvor bloggingen for alvor eksploderede i Danmark, er der kommet flere og flere bloggere til, og nogle mener, at der i dag i Danmark findes 75.000 aktive blogs. Bloggerne får større og større indflydelse på vores hverdag, de nye tanker vi tænker, de varer vi køber, de haver vi anlægger, og de kreative sysler vi kaster os ud i.

Derfor har bloggere så stor indflydelseDet vigtigste at vide, om hvorfor bloggere har så stor indflydelse på os er, at vi i dag udsættes for enormt mange indtryk. Medierne spurter af sted, og vi zapper mellem facebook, TV-serier og nyhedsstrømme, og nogle gange er vi alle steder samtidig. Fælles for mange af de gamle medier er, at det ikke er tydeligt for os, hvem der er afsendere på et budskab. Så selvom TV 2 Nyhedernes værter ser bekendte ud, ved vi ikke, hvem de er. Når vi følger en blog, ved vi (for det meste), hvem bloggeren er – vi ser hende i øjnene, og vi ved, hvad hun tænker på, bekymrer sig om og interesserer sig for.

Troværdige afsendereDet betyder også, at vi stoler på bloggeren. Vi tror på, at når vi nu er inviteret ind i hendes verden, så vil hun også fortælle os helt ærligt, hvad hun mener om dette og hint. Om det er en film i biografen, hun lige har set, hendes syn på børneopdragelse eller en bluse hun lige har købt, så stoler vi på hendes beskrivelse af oplevelsen. På denne måde, opnår bloggen en form for troværdighed i vores bevidsthed, som meget få andre medier har.

Et godt eksempelDet måske bedste eksempel er at modebloggerne i dag er mange kvinders foretrukne kilde til ny info om tøj. Det er ikke kun magasinerne, vi stoler på, men også de virkelige kvinder vi ser på blogs, som kan inspirere og interessere os i en sådan grad, at vi ofte køber netop den T-shirt, deanbefaler. Hvis du ser på mange af dekogebøger, der udkommer i Danmark i dag, er de også ofte linket op på en blog. En blog er et hurtigt og troværdigt medie, og derfor tør vi stole på, hvad bloggeren anbefaler os.

LÆS OGSÅ: FEMINAS blogakademi lektion 1: Derfor er blogging så særligt

LÆS OGSÅ: FEMINAS blogakademi lektion 2: Blogging i praksis. Tør du? (svaret er ja)

LÆS OGSÅ: FEMINAS blogakademi lektion 3: Genveje til at skrive godt på din blog

LÆS OGSÅ: FEMINAs blogakademi lektion 4: Derfor er der genrer i blogland - og derfor skal du vide det