Selvudvikling

FEMINAS blogakademi: Blogging i praksis: Tør du? (Svaret er ja!)

9. september 2013
af Julia Lahme
Blogging kan være en hobby for dig, men det kan også være meget mere, hvis du ønsker det. Jeg har fundet veninder, bekendte og ikke mindst en dejlig kollega gennem blogs. Jeg har haft store oplevelser af nærvær på blogs (andres og min egen), og har mødt ægte søstersolidaritet, diskuteret, så det brager, og nydt godt af andres viden, stil, inspiration og indsigter. Blogging er for mig det ultimative eksempel på, hvor godt det er at dele

FEMINAs blog-akademi lektion 2

Et af de spørgsmål, jeg oftest får af kvinder, der har en lille-bitte lyst til at kaste sig ud i blogmediet, går på, hvordan det så er i virkeligheden ... altså, når man er kommet i gang. Når hverdagen sniger sig ind, og man har forpligtelser nok, og man bare ikke gider bruge en halv time på at sidde og skrive.

Blogging er vanedannendeFor det første, og allervigtigst: Du kan simpelt hen ikke lade være, når først du er kommet i gang. Blogging er et fællesskab, et søsterskab, et interessefællesskab, en lang, kontinuerlig tele-fonsamtale med venner og bekendte, du ser alt for sjældent.Eller: Et arbejdsredskab, en måde at finde et job på og en måde at vise verden på, hvad du kan. Blogging er nemlig, hvad du gør det til.

Hvad tænker andre?Mange er i tvivl om, hvorvidt de fører sig for meget frem, stikker næsen for langt frem, eller er uinteressante at høre på, hvis de begynder at blogge. Sådanne overvejelser er opstået i flinke-skolen på allerforreste række. Og verden hænger ikke sådan sammen. Din blog er nemlig din stue. Hvis folk ikke synes, du har indrettet dig pænt nok, eller at dine kage er for sød, så kan de bare vælge fluks at klikke sig ud af netop din stue og videre til den næste. Du skal ikke tage hensyn – du skal opføre sig ordentligt og tale pænt (mener jeg), og det bør alle – men hensyn skal du ikke tage.

FEMINA Blogawards 2013: Vi hylder de danske blogger - du kan nominere din favorit. Se her, hvordan

Hvor tit skal jeg så blogge?Hvis du skulle ligge nede i kiosken hver uge i en sovepose og vente på, at FEMINA udkom, fordi ingen gad fortælle dig, hvornår du kan vente den næste udgave, er det ikke sikkert, du ville være en helt så loyal læser. Det samme hensyn skal du tage til dine læsere. Hvis du vil være loyal over for dine læsere, så fortæl dem, hvor tit du planlægger at skrive. En gang om ugen? To? Tre eller en gang om måneden? Fortæl dem det.

Hvor svært er det teknisk?At oprette en blog er ikke sværere end at oprette en gmail-konto. Og det behøver ikke at koste dig noget. Du kan oprette en blog mange steder, for eksempel på wordpress.com eller blogger.com. Begge steder kan du vælge gratis løsninger. I min bog er der et helt kapitel om, hvordan du gør, men du kan også bare vælge at læse vejledningerne på de forskellige sites og følge deres anvisninger.

LÆS OGSÅ: FEMINAS blog-akademi lektion 1: Derfor er blogging så særligt

LÆS OGSÅ: FEMINAS blogakademi lektion 3: Genveje til at skrive godt på din blog

LÆS OGSÅ: FEMINAS blogakademi lektion 4: Derfor er der genrer i blogland - og derfor skal du vide det