https://imgix.femina.dk/media/websites/mama/parforhold/2015/februar/skaendes612.jpg
Familieliv

4 tips til bedre skænderier i familien

20. marts 2015
af Anne Romanelli
Foto: Pantherstock
Konflikter er uundgåelige i en familie, hvor mange behov og ønsker mødes. Familierådgiver Erla Højsted giver dig her 4 konkrete råd til, hvordan du kan få det bedste ud af skænderierne.


Mest læste artikler på MAMA.dk

Denne aldersgruppe fødte mest i 2014 Her er hemmeligheden bag velopdragne børn Problematisk at tale om en gennemsnitsfødsel

De fleste genkender den trykkende, tunge atmosfære, når en konflikt er under opsejling i familien.

Dine sætningerne bliver korte og tilspidsede, du går med noget, der frustrerer dig eller gør dig ked af det, og du ved, at du ikke kan danse om den varme grød ret meget længere…

Du er i et dilemma: Du kan ikke holde ud IKKE at sige noget - men på den anden side ved du også bare, at det udløser en verdenskrig derhjemme, når du gør det. Men et eller andet sted er du bare nødt til at trække i udløseren.

Få det bedste ud af et skænderi

Men bare rolig. Ved at være bevidst om nogle ret enkle forhold, kan du lære at få mere konstruktive skænderier, mildne dem - og i langt højere grad også opnå det, du gerne vil.

Det mener familievejleder Erla Højsted, der sammen med kollegaen Katrine Werner står driver rådgivningssitet WizeMeUp.dk.

I galleriet nedenunder finder du Erla Højsteds 4 bedste råd til at få det bedste ud af skænderierne i familien.

Læs også