Lækker kransekage med lakrids
Desserter

Kransekage med lakrids

Lakridsen gør denne variant knap så sød som den klassiske kransekage.

Kransekage med lakrids ca. 16 stk.

Ingen nytårsaften uden kransekage. Kransekage er nemt at lave selv, og så smager de bare SÅ meget bedre end dem du kan købe. Opskriften her er lidt anderledes end de traditionelle kransekager. Her har vi brugt lakrids til at spice dem lidt op. 

INGREDIENSER TIL KRANSEKAGE
350 g marcipan
175 g sukker
15 g æggehvide
1 spsk. lakridspulver
 
DET SKAL DU BRUGE TIL GLASUR:
2 spsk. pasteuriseret æggehvide
2 dl flormelis
 
PRØV OGSÅ: Her får du opskrifterne på 8 forskellige forrygende kransekage
 

Opskrift - sådan laver du kransekage med lakrids

 
Rør marcipan og sukker sammen med elpisker i en skål. Tilsæt æggehvide og lakridspulver, og pisk det godt sammen. Del kransekagemassen i 16 stykker; tril dem til små pølser, og tryk dem let flade. Sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 230° i 6-8 minutter. Lad dem køle af på pladen.
Glasur: Rør æggehvide og flormelis sammen. Kom glasuren i en sprøjtepose, og pynt kagerne med glasur.
 
PRØV OGSÅ: Kransekagestænger med nougat
 
Læs mere om: