velsmagende kransekage med hindbær
Mad

Kransekage med hindbær

27. december 2012
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
Ingen nytårsaften uden kransekage. Bag dem selv, det er SÅ nemt. Måske skal de være lyserøde som her? De frysetørrede hindbær fås i delikatesseforretninger og f.eks. i Torvehallerne i København
30 stk

DET SKAL DU BRUGE

  • 250 g god marcipan (f.eks. den fra Summerbird)
  • 100 g flormelis
  • fintrevet skal af ½-1 limefrugt
  • 2 spsk. frysetørrede hindbær
  • ½ letpisket æggehvide (brug evt. pasteuriserede)

GLASUR

  • 1 dl flormelis
  • lidt vand
  • et par dråber hindbærsirup eller rød frugtfarve

Opskrift - sådan laver du kransekage med hindbær

  1. Ælt marcipanen med flormelis, limeskal og hindbær, og saml det hele med letpisket æggehvide (kom lidt i ad gangen). Massen må ikke være tør, men heller ikke for klistret.

  2. Tril den i 3-4 stænger, og skær dem i passende stykker. Tryk hvert stykke i facon, og sæt dem på en plade med bagepapir eller silikonemåtte. Sæt en ekstra plade under inde i ovnen, så kransekagerne ikke bliver for mørke i bunden.

  3. Bag dem øverst i en 210° varm ovn (ikke varmluft) i ca. 8-10 minutter, til de er svagt lysebrune.

  4. Lad kransekagerne køle af på pladen.

  5. Rør glasuren sammen, og sprøjt den på i fine, tynde striber. Pynt evt. med frysetørrede hindbær. Kan fryses med eller uden glasur.

Se alle vores bedste kransekageopskrifter lige her.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også