Desserter

Kransekage med nougat

Jeg er vild med kransekage, især dem med lækkert nougatfyld. De kan sagtens fryses, du skal bare vente med at komme glasur på. Og så er det jo ingen sag at servere friskbagte kransekagestykker nytårsaften

Antal personer: 24

DET SKAL DU BRUGE

400 g rå marcipan
75 g flormelis
1 æggehvide, letpisket
80 g blød nougat
lidt æggehvide
evt. finthakkede pistacie-nødder

GLASUR

2 spsk. æggehvide
ca. 1 dl flormelis

 

Opskrift - sådan laver du kransekage med nougat

 

Er du frisk på at lave marcipan selv, så få opskriften nederst i artiklen
 

LÆS OGSÅ: Kransekage med pistacienødder

1. Riv marcipanen groft, og ælt den med flormelissen. Tilsæt æggehviden, og ælt det til en fast, men lidt blød masse. Del den i 4 stykker, og tryk dem flade på et bord drysset med flormelis.

2. Skær nougaten i 4 stænger. Læg en stang på midten af hvert stykke kransekagemasse, og fold marcipanen op omkring, så du får en trekantet stang. Læg dem på en plade med bagepapir.

3. Du kan bage dem naturel, eller pensle med lidt æggehvide og drysse med hakkede pistacienødder.

4. Skær hver stang i 6 kransekagestykker. Sæt en ekstra plade nedenunder i ovnen, så dine kransekagestykker ikke bliver mørke i bunden. Bag dem i en 220° varm ovn i ca. 10 minutter, til de er lysebrune. Lad de lækre kransekagestykker køle af på en rist.

5. Rør en fast glasur, og sprøjt eller træk striber på dine kransekagestykker med en ske. Opbevar dem i en plastpose eller dåse, gerne et køligt sted. Drys med lidt sigtet flormelis, før du serverer de lækre kransekagestykker.

LÆS OGSÅ: Inspiration til kransekage

KØB et abonnement på femina og vælg din egen velkomstgave: Moshi Moshi jakke, Södahl plaid eller et af vores skønhedssæt

Sådan laver du hjemmelavet marcipan

Hjemmelavet marcipan smager bare SÅ meget bedre en den sædvanlige købemarcipan. Og så er det ingen sag at lave det selv.  Jeg bruger en agavesirup i stedet for sukker, men du kan også lave en sukkerlage af sukker og vand i forholdet 1:1. Lad den køle af, og brug den i stedet. Og så er det vigtigt at mandlerne ikke tager farve når du rister dem. Rigtig god fornøjelse.
 
Det skal du bruge til 300 g marcipan
 
300 g mandler
1 dl lys agavesirup
 
 
Sådan gør du
1. Smut mandlerne, og rist dem i ovnen ved 180° i 5-6 minutter, de må ikke tage farve. Lad dem køle helt af.
2. Blend mandlerne i en foodprocessor, til de er så finthakkede som muligt. Tilsæt agavesirup, til massen akkurat samler sig (det er ikke sikkert, du behøver at bruge det hele).
3. Pak den friske marcipan ind i film, og læg den på køl i 30 minutter.
4. Servér den rå marcipan, som den er - fordi den er ren og helt skøn! Eller brug din marcipan til konfekt.
 
TIP: Marcipan holder (hypotetisk) i mindst 14 dage i køleskab.
 
Læs mere om: