Desserter

Små kransekage-cupcakes

af Louisa Lorang 17. november 2022
Foto: Anders Schønnemann
Servér nytårets kransekage på en ny måde med disse lækre kransekage-cupcakes, der både smager som en kransekage skal og er nytårsfesten værdigt med et festligt look!
18 stk

Ingredienser til kransekage-cupcakes:

  • 125 g sukker
  • 125 g blødt smør (+ smør til formen)
  • 125 g marcipan
  • 2 æg
  • 50 g mel
  • 80 g mørk nougat, kold

Kransekage-topping

  • 250 g marcipan
  • 150 g flormelis
  • 60 g æggehvide (af ca. 2 små æg)

Sådan laver du kransekagecupcakes

  1. Pisk smør og sukker luftigt.

  2. Riv marcipanen på den grove side af et rivejern. Tilsæt marcipanen, og pisk det hele sammen.

  3. Tilsæt æggene, ét ad gangen, under fortsat piskning. Tilsæt melet, og fyld massen i 18 smurte mini-muffinforme.

  4. Kom et stykke nougat i hver kage, og bag kagerne ved ca. 175° i 15-20 minutter.

  5. Tag kagerne ud af ovnen, og lad dem køle en smule af i formen. Skru ovnen op på 210°.

  6. Kom marcipan og flormelis i en skål, og pisk med en elpisker (eller kom det hele i en foodprocessor). Tilsæt æggehvider, og fyld massen i en sprøjtepose med stjernetylle på.

  7. Sprøjt små toppe kransekagemasse ovenpå kagerne, og bag dem yderligere 10-25 minutter i den varme ovn, eller til kransekagen er gennembagt.

  8. Servér kagerne ved stuetemperatur med et drys flormelis.

TIP: Kagerne kan laves dagen i forvejen