

Små kransekage-cupcakes
Ingredienser til kransekage-cupcakes:
- 125 g sukker
- 125 g blødt smør (+ smør til formen)
- 125 g marcipan
- 2 æg
- 50 g mel
- 80 g mørk nougat, kold
Kransekage-topping
- 250 g marcipan
- 150 g flormelis
- 60 g æggehvide (af ca. 2 små æg)
Sådan laver du kransekagecupcakes
-
Pisk smør og sukker luftigt.
-
Riv marcipanen på den grove side af et rivejern. Tilsæt marcipanen, og pisk det hele sammen.
-
Tilsæt æggene, ét ad gangen, under fortsat piskning. Tilsæt melet, og fyld massen i 18 smurte mini-muffinforme.
-
Kom et stykke nougat i hver kage, og bag kagerne ved ca. 175° i 15-20 minutter.
-
Tag kagerne ud af ovnen, og lad dem køle en smule af i formen. Skru ovnen op på 210°.
-
Kom marcipan og flormelis i en skål, og pisk med en elpisker (eller kom det hele i en foodprocessor). Tilsæt æggehvider, og fyld massen i en sprøjtepose med stjernetylle på.
-
Sprøjt små toppe kransekagemasse ovenpå kagerne, og bag dem yderligere 10-25 minutter i den varme ovn, eller til kransekagen er gennembagt.
-
Servér kagerne ved stuetemperatur med et drys flormelis.
TIP: Kagerne kan laves dagen i forvejen
