kransekage
Desserter

Kransekage med pistacie-nødder

af Camilla Zarah Lawes 21. februar 2022
Foto: Lars Ranek
Lækker kransekage med en sprød bund af mørk chokolade, og drys af pistacienødder på toppen. Nyd dem kl. 24 til champagnen
15 stk

DET SKAL DU BRUGE

  • 200 g ren rå marcipan
  • 75 g flormelis
  • 2 spsk. akaciehonning
  • ca. 1 bæger pasteuriserede æggehvider
  • 50 g hakkede pistacienødder
  • 50 g mørk chokolade, 70 %

Opskrift - sådan laver du kransekage med pistacienødder

Ælt marcipan, flormelis og honning sammen, og tilsæt æggehviden lidt ad gangen - massen skal være fast. Kom den i en sprøjtepose med stor tylle, og sæt massen i små toppe på en bageplade med bagepapir. Pynt med hakkede pistacienødder. Bag toppene midt i en 210° varm ovn i 5-6 minutter. Afkøl toppene. Smelt chokoladen over vandbad, og dyp kransekagernes bund i chokoladen. Lad dem køle af på bagepapir. Kan fryses.

Prøv også opskriften på kransekage med nougat >