Agenda
Liv
Popkultur
Sundhed
Mad
Kransekage med pistacie-nødder
21. februar 2022
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Lars Ranek
Lækker kransekage med en sprød bund af mørk chokolade, og drys af pistacienødder på toppen. Nyd dem kl. 24 til champagnen
15 stk
DET SKAL DU BRUGE
200 g ren rå marcipan
75 g flormelis
2 spsk. akaciehonning
ca. 1 bæger pasteuriserede æggehvider
50 g hakkede pistacienødder
50 g mørk chokolade, 70 %
Kransekage med pistacienødder
Ælt marcipan, flormelis og honning sammen, og tilsæt æggehviden lidt ad gangen - massen skal være fast.
Kom kransekagemassen i en sprøjtepose med stor tylle, og sæt massen i små toppe på en bageplade med bagepapir.
Pynt med hakkede pistacienødder.
Bag toppene midt i en 210° varm ovn i 5-6 minutter.
Afkøl toppene.
Smelt chokoladen over vandbad, og dyp kransekagernes bund i chokoladen.
Lad dem køle af på bagepapir. Kan fryses.
Læs også
Mad
Kransekage med nougat
Læs også
Mad
Klassisk kransekage med glasur og chokolade
Opskrifter på kage
kransekage
Nytår
Andre lækre opskrifter
Mad
Mad
Klassisk panforte
Mad
Mad
Jule-cheesecake med kirsebærgelé
Mad
Mad
Jordbær-millefeuille
Mad
Mad
Græskar-cupcakes med frosting
Læs også