Desserter

Festlige kransekage-macarons med blød nougatcreme

af Emma Martiny 27. december 2019
Foto: Winnie Methmann
Vil du have en mere festlig udgave af kransekagen til champagnen ved midnat, så lav små kransekagemacarons . De små macarons er sat sammen med verdens lækreste nougatcreme imellem. Her får du opskriften til festlige kransekage-macarons med nougatcreme.
8 min 4 personer
Tid i alt 4 t og 40 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 300 g marcipan
  • 100 g æggehvider
  • 30 g flormelis
  • 2 sprøjteposer

NOUGATCREME

  • 1 dl piskefløde
  • 100 g blød nougat
  • 50 g mørk chokolade

PYNT

  • Flormelis

 

Opskrift - sådan laver du kransekage-macarons med nougatcreme

BEMÆRK: Kagerne skal have mindst 4 timers køletid.

Nougatcreme: Varm fløden i en kasserolle, til den er lige under kogepunktet. Skær nougat i skiver, og hak chokoladen. Tag kasserollen af varmen, og tilsæt nougat og chokolade. Rør rundt, til det smelter og bliver til en glat creme. Hæld cremen i en skål, og lad den køle af i mindst 4 timer.

Kransekagetoppe: Riv marcipanen på et rivejern ned i en skål. Tilsæt æggehviden lidt efter lidt, imens du pisker med en elpisker. Fyld marcipanmassen i en sprøjtepose med stjerneformet tylle. Beklæd en bageplade med bagepapir, og forvarm ovnen til 150°. Sprøjt små runde macarons ud på bagepapiret. Sørg for, at de har samme størrelse. Bag dem i 6-8 minutter, til de er let gyldne, og lad dem køle helt af.

Samling: Fyld nougatcremen i en sprøjtepose med rund eller stjerneformet tylle. Sprøjt cremen ud på den ene halvdel af macaronsbundene, og læg den anden halvdel af bundene ovenpå med et let tryk. Drys kagerne med sigtet flormelis lige inden servering.

TIP: Opbevar kransekage-macarons et køligt sted, men ikke i køleskabet – det er for koldt.

Find flere opskrifter på kransekager HER