https://imgix.femina.dk/media/d709983204ed47acb5210ae6d981b761.jpg
Træning og kost

Flad mave på 2 uger - Morgenmads opskrifter

6. november 2011
af Anneline Højrup
Foto: Thinkstock
I flad mave på 2 uger diæten skal din morgenmad bestå af disse opskrifter.

Mange kvinder har et anstrengt forhold til deres mave, især hvis den hopper ud over bikinikanten og får bukserne til at stramme. Med den populære diæt "Flad mave på 2 uger" får du opskrifter på morgenmad, frokost, mellemmåltider og aftensmad, og hvis du overholder disse kostplaner kan du på 14 dage smide et par overflødige kilo, så du igen kan passe i dine yndlings jeans.

Læs med herunder når vi giver dig fem forskellige opskrifter på sund morgenmad, som udover at være lette at lave, også kan varieres efter hvad du mest har lyst til at spise om morgenen.

> Køb "Spis maven flad" bogen her og spar 28%

Flad mave på 2 uger diæt

Arbejd dig mod en flot, flad mave på 2 uger ved at følge en diæt, der består af fire måltider.

Flad mave på 2 uger
Sådan kickstarter du din kur

Dine måltider i 14 dage:
Frokost

Aftensmad

Mellemmåltid

Fælles for morgenmads opskrifterne er, at du direkte fra morgenstunden får en god basis bestående af de sunde proteiner og kulhydrater, samt frugt, nødder, mælkeprodukter og grovkorn og æg.

Med denne diæt er det vigtigt at være realistisk indstillet i forhold til din egen kropsfedt, særligt på maven. Du arbejder dig mod en flad mave med disse opskrifter, men det vil naturligvis ikke kun tage 14 dage at få en flad mave for alle uanset højde, vægt og fedtmasse.

Når du har accepteret dette skal du vide, at disse opskrifter er den rigtige fremgangsmåde på vejen til en fladere mave, og hvis du fortsætter med diæten vil du hurtigt se gode resultater.

Læs også artiklen med slanketips til morgenmaden.

Fem sunde opskrifter på morgenmad

Opskrift på sund æblegrød

Du skal bruge 1¼ dl havregryn som skal koges med ca. 2,5 dl vand (brug så meget vand, at du får den ønskede konsistens). Tag et mellemstort æble og skær det i tynde skiver. Disse tynde skiver skal du blande i sammen med havregryn og vand. Drys retten med kanel, tørret frugt og 2 tsk. mandler

Opskrift på sund blåbær- og nøddegrød

Til denne ret skal du bruge 1¼ dl havregryn som skal koges med ca. 2,5 dl vand (brug så meget vand, at du får den ønskede konsistens), og 2,5 dl frosne blåbær. Blåbærrene kan du selv fryse fra frisk eller købe på frost i supermarkedet.

Læs mere om morgenmad og kost

Vil du blive klogere på dit morgenmåltid, så kan du klikke ind på nedenstående links og læse flere spændende artikler om morgenmad,

Havregryn til morgenmad - er det sundt?

Svært ved at spise morgenmad? Få diætisens råd

Hold dig mæt i flere timer

Når grøden er færdig kan du på toppen drys med 2 tsk. cashewnødder.

Opskrift på yoghurt med mysli

Denne opskrift er sund, let og hurtig at lave. Alt du skal bruge er 2 dl letmælksyoghurt med vaniljesmag, som serveres sammen med 2,5 dl Havrefras, 2 tsk. mandler og 2,5 dl blå vindruer. Det søde og det sure giver en frisk start på morgenen.

Opskrift på frugt- og nøddemorgenmad

Til denne opskrift skal du bruge 2,5 dl Havrefras som serveres med 2,5 dl letmælk. For at pifte den ellers meget normale morgenmadsret op, tager du 2 tsk. mandler og 6 tørrede abrikoser og drysser det på toppen.

Opskrift på æggesandwich

Undersøgelser har vist, at ved at indtage æg om morgenen har du energi til hele dagen, så denne æggesandwich er oplagt for alle om morgenen, og særligt til dig der ikke er særlig vild med det gængse morgenmad. Start med at riste to skiver grovtoast og smør hver skive med light smøreost naturel. Det der betegnes som mindre sundt i ægget er blommen, lav derfor røræg af to æggehvider (stegt i lidt olie) og læg det på brødet. Server din æggesandwich med en halv blommetomat i skiver.

Husk også at se opskrifterne på frokost, mellemmåltider og aftensmad som også indgår i flad mave på 2 uger kuren.

Kæmper du en evig kamp mod de ekstra kilo?

Du er langt fra den eneste, og nu kan du med SlankeDoktor få støtte og opbakning fra et af Danmarks største slanke-communities. Q Slank er et samarbejde mellem Q og SlankeDoktor, og bliver du medlem her får du både personlig diætist og kostplan, Danmarks bedste kalorieberegner og adgang til over 5000 opskrifter online. Vil du møde nye bekendtskaber samtidig med du smider de overflødige kilo? Så bliv medlem af Q Slank nu ved at klikke her.

Læs også