https://imgix.femina.dk/media/00a0d5fae2e143e88d6572d26d392f99.jpg
Træning og kost

Slanketips til morgenmaden

18. januar 2012
af Slankedoktor.dk
Læs eksperternes tips til hvordan du får det meste ud af din morgenmad når du vil tabe dig

Du behøver ikke tælle kalorier for at tabe dig, men en stensikker kilde til et sundt vægttab er, at sætte ind på morgenmaden. Morgenmaden er det måltid der skal kickstarte din krop efter nattens søvn, og det er derfor vigtigt at få et sundt morgenmåltid, som kan aktivere kroppen.

Dagens første måltid er som bekendt dagens vigtigste - også når det gælder dit vægttab. Din krop og hjerne kan ikke kan fungere optimalt uden og afgør, hvordan du reagerer og har det resten af dagen. Uden morgenmad kan du få mangel på energi, besvær med koncentrationen, trang til søde og usunde sager og øget risiko for diabetes og andre helbredsproblemer.

Spis proteiner og fibre
Din morgenmad skal - som resten af dagens måltider - bestå af protein og fibre. En god start på dagen kan f.eks. være en portion havregryn og et glas mager mælk eller havregrød kogt på mælk, en tyk skive fuldkornsrugbrød med mager ost eller æg, en portion mager surmælksprodukt med et pænt lag fiberdrys eller en hjemmebagt grovbolle med magert pålæg og mager ost.

Varier din morgenmad
Det er en god idé at variere dit valg af morgenmad, så du ikke kører surt i havregrøden, for så kommer du nemmere til at synde i dagens løb.

Vær opmærksom på drysset
Din morgenmad må ikke bestå af for meget fedt og sukker. En mysli er ofte spækket med det, hvorfor det er vigtigt, at du tjekker den inden du spolerer den gode start på dagen. Den skal være "tørblandet" og det betyder at den ikke må være ristet i olie og sukker. Jo flere fibre som der er pr. 100 g jo bedre - gerne mere end 10 g.

Bag dit eget brød
Det er en stor tilfredsstillelse at bage sit eget grove brød og boller. Husk at ca. halvdelen af melet skal være af de grove melsorter. Når du selv er herre over ingredienserne, kan du spise det med god samvittighed og nyde, at du gør noget ekstra godt for dig selv og dit vægttab.

Spist ost, men med omtanke
Ost er en vigtig og god del af vores ernæring - det indeholder rigtig mange næringsstoffer og har et højt proteinindhold. Hvis du indtager ost dagligt, er det vigtigt, at du har styr på fedtindholdet. Det gammeldags + betyder fedt i tørstof og det mere moderne % betyder fedt pr. 100 g af den færdige ost. Vælg en ost med maks. 17 g fedt pr. 100 g.

Du kunne også være interesseret i at læse:

Slanketips til frokosten
Slanketips til aftensmaden

Læs også