https://imgix.femina.dk/media/473bceda516f4372aa64b3542d39f910.jpg
Træning og kost

Frokost - 6 slanketips til frokosten

27. januar 2012
af Slankedoktor.dk
Frokosten er et vigtig måltid for dig der vil slanke dig, her er 6 tips til hvordan du gør den mest slankende

1. Den sunde madpakke
Hvis du ikke får en god ernæringsrigtig frokost i løbet af dagen, vil du senere mærke, at du får svært ved at holde dig fra det søde og at du har brug for større portioner f.eks. til aftensmåltidet. Derudover er det absolut også noget, der har indflydelse på dit energiniveau i løbet af dagen.

2. Æg - sundt og godt
Det gode ved æg er, at de har stor sundhedsværdi for dit vægttab. De har et højt indhold af protein; hele 7 g protein i et almindeligt æg, de mætter rigtig godt, og desuden har de meget fine næringsstoffer i æggeblommen. Du kan f.eks. bruge æg på rugbrød, som omelet, hakket i salat og som spejlæg med lidt vand på panden i stedet for fedtstof.

3. Spis fisk
Det anbefales, at du får 300 g fisk om ugen. Det svarer til, at du spiser fisk en gang om ugen og ½ stk. brød med fiskepålæg om dagen. Vælg alle typer fisk og gerne de fede. Når du spiser fisk i en slankekost, får du ikke for meget fedt, men

Tab med Q Slank

Kæmper du en evig kamp mod de ekstra kilo? Du er langt fra den eneste, og nu kan du med SlankeDoktor få støtte og opbakning fra et af Danmarks største slanke-communities.

Q Slank er et samarbejde mellem Q og SlankeDoktor, og bliver du medlem her får du både personlig diætist og kostplan, Danmarks bedste kalorieberegner og adgang til over 5000 opskrifter online.

Vil du møde nye bekendtskaber samtidig med du smider de overflødige kilo? Så bliv medlem af Q Slank nu ved at klikke her

derimod tilpas af det fedtstof, der er gavnligt, hvis du f.eks. har forhøjet kolesterol. Gode fisketyper til den varme mad er sild, laks, makrel, ørred og hellefisk. Pas på de panerede fiskeretter, da de suger meget fedtstof under tilberedningen.

4. Pynt dine madder
Rødbeder, asier, græskar med videre giver noget ekstra lækkert til dit magre pålæg og er i almindelige mængder helt uskadelig for dit vægttab.

5. Rugbrød er vigtigt
Du skal have mindst 30 g kostfibre om dagen og i forhold til dit vægttab vil det endda være godt at komme i nærheden af 40 g fibre om dagen. Fibrene giver nemlig en stor mæthed, et stabilt blodsukker og hjælper transporten af kalorierne i kroppen. Desuden indeholder rugbrød mange gode vitaminer og mineraler. Når du vælger rugbrødet, så gå efter de "tunge typer" - dem med gods i. Sørg også for at rugmel eller rugkerner står først på ingredienslisten.

6. Den perfekte salat
Salaterne indeholder desværre mest vand, men er det perfekte "krydderi" til din salat. Du skal blot huske at det ikke er dem, der skal fylde mest. Altså skal du have de tunge grøntsager til at være det overvejende i skålen. Du får let en mere fiberrig salat ved at tilsætte gulerødder, blomkålsbuketter, broccoli, majs, ærter, letkogte kikærter og letkogte grønne bønner.

Læs også: 6 slanketips til aftensmaden

Læs også: 6 slanketips til morgenmaden

Læs også