Flad mave på 2 uger: Opskrifterne til aftensmaden
Træning og kost

Aftensmads opskrifter til diæten flad mave på 2 uger

23. september 2011
af Anneline Højrup
Foto: Panthermedia
Afprøv de sunde og velsmagende aftensmadsopskrifter som baner vejen til en flad mave

Gode og velsmagende opskrifter på aftensmad behøver ikke være kaloriebomber eller fyldt med det usunde fedt, det er retterne der indgår i kuren "Flad mave på 2 uger" et perfekt eksempel på. I denne artikel vil du finde syv forskellige opskrifter på aftensmad som du med fordel kan afprøve, hvis du gerne vil smide de overflødige kilo for igen at kunne passe dine yndlings jeans.

Læs også: Træningseksperten: Sådan får du en flad mave

Du kan frit variere mellem de syv forskellige retter, det eneste krav er, at du overholder mængderne og ikke indtager andet aftensmad end disse på de 2 uger. Husk også at læse om hvad du skal spise til morgenmad, frokost samt mellemmåltiderne.

Flad mave: Husk også de andre måltider

Med denne diæt er det vigtigt at være realistisk indstillet i forhold til din egen kropsfedt, særligt på maven. Du arbejder dig mod en flad mave med disse opskrifter, men det ikke kun tage 14 dage at få en flad mave for alle uanset, da det i høj grad afhænger af højde, vægt og fedtmasse.

Når du har accepteret dette skal du vide, at disse opskrifter er den rigtige fremgangsmåde på vejen til en fladere mave, og hvis du fortsætter med diæten vil du hurtigt se gode resultater.

Syv sunde aftensmad opskrifter

Opskrift på smagfuld grøntsagspasta

Til denne opskrift skal du bruge, ¾ fintsnittet rød peberfrugt, 1 ¼ dl små broccolibuketter og 2 tsk. løg i skiver der steges i 1 tsk. olivenolie. Du blander peberfrugt, broccoli og løg med 2 tsk. ricottaost (gerne light), 2 tsk. reven ost og 1 dl kogte fuldkornspenne.

Opskrift på kylling caprese

For at lave opskriften på kylling caprese, skal du starte ud med at grille 50 g kyllingebryst. Kyllingen serveres med halvanden deciliter kogte vilde ris. Som tilbehør til kyllingen og ris laver du en tomat- og mozzarellasalat der består af 1 blommetomat i skiver, 30 g fedtfattig mozzarella og 2 basilikumblade, som du klipper over. Dryp mozarellasalaten med 1 tsk. olivenolie og 1 tsk. vineddike. Drys salaten med friskkværnet sort peber.

Opskrift på svinekød med szechwan-grøntsager

5 dl wokgrøntsager steges i 1 tsk. rapsolie og smages til med mild szechwan-peber. Server med 90 g stegt svinekotelet i skiver og 1 ¼ dl kogte fuldkornsris.

Opskrift på kotelet-salat

90 g stegt svinekotelet eller svinefilet serveres på et leje af 5 dl fintskåret blandet salat med 1 ¼ dl afdryppet ananas i stykker, ¾ dl finsnittet rød peberfrugt og ¾ dl smuldret fetaost. Dryp 2 tsk. balsamicoeddike og 1 tsk. olivenolie over.

Opskrift på sund ananaspizza

Pensl en tortillapandekage (gerne fuldkorn) med 1 tsk. olivenolie. Smør derefter ¾ dl pastasauce på og læg ¾ dl afdryppet ananas i stykker, ¾ fintsnittet rød peber og 50 g røget skinke i strimler ovenpå. Drys med 2 tsk. gorgonzola og varm i ovnen til pizzaen er gyldenbrun.

Opskrift på varm rejepasta

50 g rejer op på en tør pande (tilsæt evt. lidt chili- lime-krydderi). Tag 1 dl kogt fuldkornspasta og bland med 1 tsk. sesamolie, ¾ sukkerærter, 2 tsk. hakket salatløg og ¾ dl fintsnittet grøn selleri. Drys med 1 tsk. sesamfrø.

Opskrift på sund pepperonipizza

Pensl en tortillapandekage (gerne fuldkorn) med 1 tsk. olivenolie og smør med ¾ dl pastasauce. Læg 10 skiver pepperoni (gerne light) på og drys med 2 tsk. reven ost. Varm i ovnen til pizzaen er gyldenbrun.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_2.png

Læs også