https://imgix.femina.dk/storage_1/media/1339_traeningseksperten_saadan_faar_du_flad_mave.jpg
Træning og kost

Træningseksperten: Sådan får du flad mave

20. september 2013
redigeret af Charlotte Hallbæck
De fleste af os drømmer om en stram mave og en flot holdning. Og det kan faktisk sagtens lade sig gøre - men bestemte ting skal vi passe på med at spise, siger en træningsekspert

Du træner på løbebåndet hver anden dag og prøver at spise sundt – alligevel bliver din mave ikke lige så flad, som du drømmer om. Og jo ældre, du bliver, jo sværere er det, I 20’erne og 30’erne vil mange kvinder være udstyret med en ”pærefacon” – dvs. de er brede om hofter og bagdel, end de er om maven. Men med tiden vil fedtet langsomt snige sig op i maveregionen. Det forklarer træningseksperten Birgitte Nymann til magasinet Move.

LÆS OGSÅ: Flad mave: Sådan gør du!

- Vi får sværere og sværere ved at holde mavefedtet væk, jo ældre vi bliver, og specielt kvinder i overgangsalderen kæmper med at holde maven flad. Det kan gå hen og blive et problem, da mavefedtet ikke kun sætter sig under huden, men også omkring organerne, siger hun.

Men hvor gerne vi end vil, kan vi ikke give generne og fødselsdatoen hele skylden. Den primære årsag til at fedtet sætter sig lige præcis på maven, ligger i det, vi spiser.

- Det er sværere at holde maven flad, når man spiser for meget sukker og hvedemel eller drikker sodavand og alkohol, og hvis man stresser og sover for lidt. I sådan et tilfælde vil en kostændring ikke bare give en fladere mave – også mere energi, siger Birgitte Nymann, der er forfatter til bogen ”Flad mave for altid”.

Læs mere om MOVE og køb abonnement her

ALLE KVINDER KAN FÅ ET VASKEBRÆT

Nogle kvinder har et brændende ønske om at få en mave som et vaskebræt, mens andre blot ønsker en flad mave og en flot holdning. Og det kan faktisk lade sig gøre at få et vaskebræt, siger Birgitte Nymann, men det kræver en hård og intens træning. Og så advarer hun om, at det ikke nødvendigvis er sundt for kvinder at være trimmet som et vaskebræt, da kvinder har en højere fedtprocent end mænd.

- En sund og feminin version af vaskebrættet er, hvor maven er flad med en lodret aftegning fra brystkassen og ned til navlen, og herunder vil der være lidt mere fedt. Der skal nemlig helst være noget fedt på maven, men ikke for meget, siger træningseksperten til Move.

LÆS OGSÅ: Sådan spiser du dig til en flad mave

Læs også