https://imgix.femina.dk/media/billeder/2012/oktober/hpv-dreng-prim.jpg
Træning og kost

Beskyt din søn mod kræft

24. oktober 2012
af Malene Fich Weischer
foto: All Over
Når man taler om HPV-vaccinen, så taler man som oftest om piger og deres risiko for at få livmoderhalskræft. Men drengene kan også risikere en kræftsygdom. De får bare ingen vaccine. Nyt initiativ fra Sex og Samfund skal rette op på misforståelserne.

Pinligt, akavet og grænseoverskridende. Sådan oplever mange mødre det at tale med deres sønner om sex og beskyttelse mod sexsygdomme. For hvordan får man begyndt samtalen, og skal man nu til at tale med sønnike i detaljer om hans sexliv.

Sådan undgår man smitten
På Sex & Samfunds website sexlinien.dk/hpvmand kan drenge og unge mænd blive klogere på konsekvensen af at blive smittet, og hvad de kan gøre for at undgå det.
Nu følges hjemmesiden op af et særligt tilbud til dig, der er mor. På facebook.com/sexogsamfund kan du (og sønnens far) få inspiration til at tale om sex og sexsygdomme, så I kan hjælpe jeres søn med at beskytte sig mod kønsvorter og kræft.

LÆS OGSÅ: Vaccinen for de udvalgte!

Rammer omkring 30%
- Mange drenge har forkerte opfattelser af deres risiko for at blive smittet med HPV og tænker ikke på de konsekvenser, som det kan have senere i livet. Men omkring 30 procent af alle unge under 30 år er eller har været smittet med HPV. Det er 300.000 unge, siger Jeppe Hald, projektleder og koordinator på 'Sexlinien for Unge' - Sex & Samfunds rådgivningstilbud for unge.

Test din viden
På Facebook-siden kan du se video med unge mænd, der fortæller om at være smittet med kønsvorter. Du kan teste din HPV-viden og downloade en spørgeguide, hvis sønnen vil gå til egen læge for at høre om fordele og ulemper ved en vaccination. Og hvis du tør: Sige ja til en personlig udfordring.
Facebooksiden går i luften i disse dage, og du kan finde den her: www.facebook.com/sexogsamfund , eller ved at søge efter "Sex og Samfund" på facebook.

Læs også