Træning og kost

Mælk mod kræft?

af Lonnie Kjer 16. oktober 2012
foto: All Over
Er mælk godt eller dårligt? Et must eller helt overflødigt? Der er mange, der har en mening om mælken, men ny forskning siger: Drik den! Den påvirker nemlig kræftceller. På den gode måde!

Hvis du springer det kolde glas mælk over på grund af indholdet af fedt, er her måske et par gode grunde til at tillade dig selv at drikke det alligevel. Forskere ved universitetet i Lund har fundet frem til, at mælkeproteinet lactoferricin bremser spredningen af kræftceller. Og ligesom proteinet kan være med til at sparke de syge celler i stykker, er det lige så gunstigt, når vi taler om de sunde og raske celler, skriver kk.no. Især menes drikken at kunne forebygge tarmkræft, og savner du flere gode argumenter for at hælde et godt glas dansk mælk i dig, kunne det jo være det høje indeholde af kalcium, du selvfølgelig også bare kan hente i ost eller andre mejeriprodukter.

Hva' skal man vælge?Og hvis du er du en af de mange, der for længst har skiftet den velkendte komælk ud med de mere funky alternativer som soya- eller mandelmælk, er de også proppet med gode ting og sager. Ikke kun er alternativerne til komælken gode for allergikere, men soyamælken har f.eks. også en gunstig indvirkning på din lever, fordi den ud til at reducere det fedt, der kan ophobe sig dér. Til gengæld vinder mandelmælken, hvis du vil have færre kalorier, når du slukker tørsten i mælk …

"Vandmelon for hjertet"

"Det skal du spise mere af!"

Fik du shoppet?