Løb

Løbeudstyr: Her er det vigtige og det sjove

26. maj 2021
af Ida S. Richardt, Redaktionen
Udgivet første gang 26. maj 2013. Foto: Shutterstock
Løbeudstyr behøver ikke være krævende, og derfor er løb også en nem motionsform, der kan dyrkes uafhængigt af tid og sted. Det er lysten, der er det vigtigste, og den kan nemt motiveres med lidt ekstra gear.

Det løbeudstyr, du har brug for, kan i virkeligheden tælles på to fingre: Løbesko og sports-bh.

Derudover kan du sådan set bare trække i det, du føler dig bedst tilpas i og lunte afsted. Nogle gange er det dog ikke altid, motivationen til at løbe er der. 

Derfor kan det måske gøre det lidt lettere at komme ud ad døren, hvis du har noget udstyr, der gør løbeturen både sjov, pæn og behagelig.

Løbeudstyr for begyndere 

Herunder får du derfor en komplet guide til hvilket løbeudstyr, der er vigtigt at have, og hvilket der gør løbeturen lidt sjovere. 

Sports-bh 

Er du kvinde, har du bryster, og har du først løbet én gang uden sports-bh, så gør du det nok ikke igen.

Sports-bh’en er vigtigt løbeudstyr på linje med de gode løbesko, og uanset om du har en stor barm, lille barm, eller noget midt imellem, så findes der en sports-bh, der passer til dig.

De rigtige løbesko

Det allervigtigste løbeudstyr til en god ”løbekarriere” må være løbesko, som passer til både din fod og din løbestil.

Med den rigtige sko kan du nemlig forebygge skader og på den måde sikre sig, at løberiet ikke bliver en engangsfornøjelse.

For at finde det helt rigtige par løbesko, er det en god idé få lavet en løbetest i en sportsforretning, hvorefter de kan hjælpe dig med at finde de perfekte løbesko for dig, skriver sport24.dk 

Løbestrømper

Det er ikke død og pine nødvendigt at købe løbestrømper, men de kan være en rar investering, hvis du er kommet godt i gang med at løbe – især hvis du har tendens til vabler.

I modsætningen til almindelige bomuldsstrømper, der hurtigt bliver våde og ”klumper” i skoen, er løbestrømper lavet i et syntetisk svedtransporterende stof.

De sidder tættere til huden og har flade syninger, hvilket er med til at reducere risikoen for vabler, ifølge motionsmaskinen.dk 

Løbe-app

Hvis du har en smartphone, kan det give lidt ekstra motivation at downloade en løbe-app. Den kan både give dig træningsprogrammer, statistik over dine løbeture og gøre løbeturen til en del af et spil.

Løbetøj

Det er helt fint at løbe i en aflagt t-shirt og gamle joggingbukser, men hvis man er blevet bidt af løb og vil øge komforten, er det værd at overveje at investere i decideret løbetøj.

Det svedtransporterende materiale er med til at holde dig tør (og dermed også varm i vintermånederne), og det gør en stor forskel for bevægeligheden, at tøjet sidder tæt til kroppen.

Udover bukser og t-shirt/bluse kan det være rart at investere i en løbejakke, som er vindtæt (ofte også vandtæt), så vejret ikke bliver en undskyldning for at vælge sofaen frem for løbeskoene, skriver motionsmaskinen.dk 

Løbearmbånd

De fleste løbe-apps kræver, at du har din smartphone med på ruten. Men det kan være irriterende at løbe med den i hånden.

Et løbearmbånd er løsningen på det problem. Med sådan et kan du have mobilen spændt rundt om armen, så du får fuld bevægelsesfrihed, og så beskytter armbåndet tilmed din mobil mod regn og slud.

Pandebånd til vinteren

Du har muligvis allerede et strikket pandebånd liggende derhjemme, og det kan du sagtens bruge til en start.

Løbeturen kan hurtigt blive til en kold fornøjelse for ørene i vintermånederne, så det kan være rart med noget varmt om hovedet.

Bevæger du dig ud på de længere distancer, kan det dog være en fordel at investere i et rigtigt løbepandebånd lavet i svedabsorberende materiale.

Kasket

Løber du på en sommerdag, hvor du normalt ville have solbriller på, kan du gøre brug af en kasket i stedet.

Det er aldrig rart at få solen direkte i øjnene, men med en kasket på hovedet er der ingen undskyldning for ikke at nuppe en lille tur i varmen.

Bare husk at drikke rigeligt med vand undervejs og bagefter!  

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Refleksvest til vinteren og aftenen

I vintermånederne kan det af og til være svært at nå løbeturen, imens det er lyst, så der er det godt givet ud at anskaffe sig en refleksvest, der lyser op i mørket.

Du kan også købe refleksbånd til anklerne, pandelys eller løbetøj med indbyggede reflekser.