Kost & motion

Så farligt er det at drikke for meget vand

Går du altid rundt med en halvliters vandflaske, som du drikker af over hele dagen? Så pas på, du ikke drikker for meget af de forfriskende dråber. Det kan både give stress og søvnforstyrrelser

Det er sundt at drikke vand, og kroppen har brug for det. Men hælder man lidt for meget vand ned hver dag, kan det faktisk give søvnforstyrrelser, inkontinens, træthed og stress.

Læs også: Få opskriften på en vågn-op-juice, der giver en frisk start på dagen

Per Brændgaard, der er ernæringsekspert og ugebladet FEMINAs faste sundhedsskribent, forklarer følgende om at have et overforbrug af vand:

- Hvis man gør det hver eneste dag i flere år, så kan det give problemer med at holde på vandet (inkontinens). For meget vand kan også gøre, at man skyller for mange mineraler ud af kroppen, så man bliver træt. Overdrikning af vand kan også medføre søvnforstyrrelser på grund af tissetrang og toilettrang samt øget fysisk stress af at skulle holde på vandet.

Drop at føre væskeregnskab
I stedet for at rende rundt med en flaske vand og sippe af den konstant, er det bedre at mærke tørsten og drikke, når den kan mærkes, lyder rådet fra Per Brændgaard.

Læs også: 10 tips der holder din hud og krop ung

Er man ældre, skal man drikke mere, da nyrernes evne til at koncentrere urinen bliver dårligere med alderen. Herudover kan overvægt, varme og motion føre til, at man har behov for mere væske.

- Ligesom raske mennesker kan tilpasse mængden af mad til sultfornemmelsen, så kan raske mennesker også stole på tørstfornemmelsen, når det kommer til drikning. Du behøver ikke at tænke over, hvor meget du drikker eller føre væskeregnskab. Du skal bare huske at mærke tørsten, forklarer Per Brændgaard.