Rikke Hørlykkes klarsyn
Annonce
Sundhed

Rikke Hørlykke: Sådan kommer jeg godt igennem min aktive hverdag

8. april 2024
Annonce for Synoptik
Et svækket syn hænger ikke altid sammen med en aktiv livsstil. Heldigvis fandt Rikke Hørlykke nøglen til, hvordan hun kan lade brillerne blive i træningstasken – og leve det liv, hun elsker.
https://imgix.femina.dk/2024-03-19/logo.jpg

For den tidligere landsholdsspiller og nu personlige træner Rikke Hørlykke er fysisk udfoldelse en altoverskyggende del af livet, men da hendes syn begyndte at forandre sig, blev det pludselig udfordrende at bevare den aktive hverdag.

Rikke Hørlykke er dog langt fra den eneste, der bliver ramt af det, der kaldes alderssyn – eller med et finere ord: Presbyopi. Det sker faktisk for os alle, om vi vil det eller ej.

https://imgix.femina.dk/2024-03-19/synoptik_rikkeh_23.jpg
Rikke Hørlykke, 47 år og tidligere aktiv på det danske kvindehåndboldlandshold. I dag arbejder hun som personlig træner for egen virksomhed, Hørlykke Performance.

Flerstyrkekontaktlinser blev redningen

Alderssyn betyder, at du med alderen ofte får behov for at bruge briller til forskellige afstande. Har du rundet de 40 år, har du måske oplevet, at synet er blevet sløret. Det er også her, at de fleste af os oplever udfordringer med at læse – medmindre bogen holdes i en arms længde.

https://imgix.femina.dk/2024-03-19/synoptik_rikkeh_10.jpg

Da problemet opstod hos Rikke Hørlykke, opsøgte hun en optiker i Synoptik, der introducerede hende for flerstyrkekontaktlinser. Flerstyrkekontaktlinser er, som navnet antyder, linser med flere styrker indbygget.

Ikke behov for briller – heller ikke til træning

Flerstyrkekontaktlinserne hjælper dagligt Rikke Hørlykke til at leve det liv, hun vil – og hun er ikke den eneste; mange danske kvinder bruger linserne, og fordelene med dem er ikke bare praktiske. For kan du smide brillen, betyder det også, at du kan bevare dit naturlige udseende – uden et stel placeret over næseryggen.

https://imgix.femina.dk/2024-03-19/synoptik_rikkeh_24.jpg

For Rikke Hørlykke ligger den største fordel helt klart i, at hun nu kan lade brillerne blive i træningstasken. Linserne gør nemlig, at hun ser tydeligt både på nær, mellem og lang afstand – uanset hvilken vinkel hun ser fra. Desuden kan hun uden problemer skifte fokus og have øje for selv de mindste detaljer.

Hvis du selv oplever udfordringer med synet, så kan du med fordel kontakte Synoptik – løsningen kan nemlig meget vel være flerstyrkekontaktlinser.

Hvad er alderssyn (presbyopi)?

Alderssyn skyldes ændringer i øjets linse, som mister sin elasticitet med alderen. Uden elasticitet i linsen bliver det sværere at skifte fokus fra fjern til nær (akkomodation).

Alderssyn opstår, selvom du er nærsynet eller langsynet. Det er typisk i 40-års alderen, at øjet begynder at miste sin elasticitet.

Læs mere om flerstyrkekontaktlinser her.

Læs også