Desserter

Mette Blomsterbergs brunkager

Brunkager og fine nisser er nogle af de juleopskrifter, Mette Blomsterberg deler i denne uges Søndag. Her får du opskriften på de luksuriøse brunkager med pistacie og mandel.

DET SKAL DU BRUGE

250 g smør
125 g lys sirup
250 g farin
3 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt nellike
2 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt allehånde
500 g hvedemel
60 g syltet appelsin i tern
150 g smutttede mandler
25 g usaltede pistaciekerner
2 tsk. potaske
1 spsk. koldt vand
Termometer

 

Brunkager hører julen til - og her får du Mette Blomsterbergs egen opskrift. Hun har gjort de klassiske småkager ekstra lækre med pistacier. Opskriften giver 'nok til hele julen', som hun selv fortæller.

 

Opskrift - sådan laver du brunkager

 

1. Kom smør, sirup og farin i en lille gryde og smelt det ved middelvarme under omrøring, til det er ca. 70° (brug et termometer). Tag gryden af varmen. Rør potaske og vand sammen i en kop og tilføj det til den varme blanding.

2. Bland kanel, nellike, ingefær og allehånde i hvedemelet i en skål. Tilsæt syltet appelsin, mandler og pistaciekerner.

3. Tilsæt tørblandingen til den varme blanding og ælt det kort sammen, til dejen er ensartet. Anvend gerne en røremaskine.

4. Kom dejen i en firkantet beholder med lige sider på 18 x 18 cm foret med bagepapir i bunden og på siderne. Pres dejen godt ned, så den fylder formen helt ud. Læg ligeledes bagepapir på som top.

5. Lad det afkøle ved stuetemperatur til næste dag, hvor dejen udskæres i fem lange ”baner”.

6. Skær hver bane i tynde, men hele skiver. Læg dem på bagepapir og bag dem i ovnen ved 180° i 9-12 minutter.

7. Lad brunkagerne køle af på en bagerist. Opbevar dem i en dåse med tætsluttende låg.

Flere brunkager? Prøv denne opskrift med frugt.

1 dej = 6 slags småkager