Mad
16. marts 2023

Verdens bedste chokoladespecier

Chokoladespecier er en af julens absolutte favoritsmåkager. Specier med chokolade smager udsøgt og er nemme at lave. Brug mørk eller lys chokolade efter behag.
Af: Chirstine Bille Nielsen og Mai Knauer
Verdens bedste chokoladespecier

Foto: Columbus Leth, m.fl.

Chokoladespecier er en af julens absolutte favoritsmåkager. Specier med chokolade smager udsøgt og er nemme at lave. Brug mørk eller lys chokolade efter behag.
80 stk

Det skal du bruge

  • 375 g hvedemel
  • 300 g smør
  • 125 g flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 100 g chokolade
  • lidt perlesukker
Annonce

Verdens bedste specier med chokolade

  1. Kom hvedemel, smør, flormelis og vaniljesukker i en foodprocessor, og kør dejen blød.
  2. Hak chokoladen, og rør den i dejen.
  3. Tril dejen til 3 stænger på 3 cm i diameter, og rul dem i lidt perlesukker.
  4. Læg dem i køleskabet i ca. 2 timer.
  5. Tænd ovnen på 200°.
  6. Skær dejstængerne ud i ca. 3 mm tykke skiver.
  7. Læg chokoladespecier på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 8 minutter.
  8. Afkøl chokoladespecier på en bagerist.

Er det bare almindelige specier med chokolade?

Specier er sprøde og lækre småkager, som er uhyre lækre — de smager dejligt af sukker, smør og vanilje og her er de altså lavet i en chokoladevariant, der simpelthen er almindelige specier, ja, med chokolade. Chokoladespecier er måske en af de lækreste klassiske julesmåkager, med de smager så skønt, at de sagtens kan spises året rundt.

Elsker du specier? Prøv vores opskirft på marcipanspecier med citron og vanilje.

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.