Hovedretter

Ærtesuppe med osteknas

Det er sæson for lækre danske ærter - her får du opskriften på ærtesuppe med osteknas

Ærtesuppe med osteknas (Tid: 20 min.)

Ingredienser til ærtesuppe med osteknas

1 bdt. forårsløg
15 g smør
400 g ærter, evt. frosne
5 dl hønsebouillon
8 store rejer
Cremefraiche 38%, gerne økologisk
Salt, peber
½ dl friske ærter

Parmesanrør:
1 dl revet ost,
evt. parmesan
Røget paprika

Sådan laver du ærtesuppe med osteknas

Lav parmesanrørene først: Vend osten med paprika og fordel det i 4 striber på en bageplade med bagepapir.

Tænd ovnen på 200 grader og bag ostestriberne i ovnen i et par min. Tag dem ud og rul dem forsigtigt om et glas evt. et krydderiglas.

Lad dem tørre og servér de sprøde parmesanrør til suppen.

Skyl og rens forårsløgene og skær dem i skiver. Smelt smørret i en gryde og tilsæt
ærter og forårsløg. Vend grøntsagerne rundt, tilsæt bouillon og lad det koge i 10 min. Blend suppen til ensartet konsistens.

Stil suppen på køl.

Pil og skær rejerne i mindre stykker og rist dem i smør på panden i 2 min.

Rør ærtesuppen med cremefraiche og pynt med lune rejer, hakkede friske ærter og
de sprøde rør.

Hvad synes du om denne opskrift?
Giv et antal stjerner oppe i hjørnet, eller skriv din kommentar nederst.