Ærtesuppe med champagne, rejer og rugbrødscrunch
Opskrift på ærtesuppe med champagne, rejer og rugbrødscrunch
TID: 35 min.
4 portioner.
Ingredienser:
1 skalotteløg
1 bagekartoffel (250 g)
1 spsk olivenolie til stegning
2 dl piskefløde
2 dl mælk
400 g ærter (fra frost)
Salt, friskkværnet peber
Ca. ½ dl champagne
FYLD:
Dild
Purløg
150 g rejer
RUGBRØDSCRUNCH:
4 helt tynde skiver rugbrød
30 g parmesanost
Fremgangsmåde:
1. Rugbrødscrunch:
Tænd ovnen på 180 grader.
Læg bagepapir på en bageplade, placér rugbrødsskiverne i den ene side af pladen.
Riv parmesan fint på et rivejern og fordel det i et jævnt lag i den anden side.
Bag i ca. 7 minutter, til osten er let gylden, og brødet er sprødt. Lad det køle af og bræk i mindre flager.
2. Hak skalotteløget fint. Skræl bagekartoflen, skær i terninger på ca. 2 x 2 cm. Steg løg og kartoffel i olie i en gryde i ca. 5 min., uden det tager farve.
3. Hæld fløde og mælk ved, lad det koge op. Lad det derpå simre i 15 min., til kartoffelterningerne er møre. Tilsæt frosne ærter og lad dem simre med i 2 min.
4. Blend suppen glat og jævn, gerne med en stavblender direkte i gryden. Smag til med salt og peber.
5. Hak dild og purløg, vend sammen med rejerne.
6. Anret suppen i fire dybe tallerkener. Læg en lille bunke rejer i midten af suppen, og drys med flager af rugbrød og parmesan. Hæld et skvæt champagne i hver tallerken direkte fra flasken ved bordet.