Mad

Teriaky-kål med oksekød og nudler

af Louisa Lorang 8. marts 2012
Foto: Anders Schønnemann
Ugens tirsdagsopskrift er teriaky-kål med oksekød og nudler. Få opskriften her

Teriakysauce kan købes i større supermarkeder og i mange helsekostbutikker. Brug en god soja, lidt vand og lidt ekstra sukker, hvis du ikke kan skaffe det.150 g nudler300 g oksekød i strimlerlidt olie til stegning½ savojkål, strimlet3 fed hvidløg i tynde skiver1 løg i både1 spsk. hakket ingefær1 tsk. sukker1-1½ dl teriyakisauce½-1 dl vandENDVIDERE:lidt hakket chili100 g ristede cashewnødderKog nudlerne i saltet vand i 3-5 minutter eller efter anvisningen på pakken. Dræn vandet fra, og skyl dem kort i koldt vand lige inden brug.Steg oksekødet i lidt olie i en varm wok. Lad det lige få godt med farve, og tag det op. Steg kål, hvidløg og løg i den varme wok, så det får en smule farve. Tilsæt ingefær, sukker, teriyakisauce og vand, og derefter nudler og kød. Lad det hele varme op, og servér straks toppet med chili og cashewnødder.Opskriften er til 2 personerFå indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER