
Mad
Tandoori kartoffelchips
12. oktober 2009af Lone Kjær
Foto: Bjørn Jakobsen
Fantastisk snack uden for mange dikkedarer. Jeg serverer chipsene, når vi får gæster. De vækker altid stor begejstring, men pas på – de er stærkt vanedannende!
Tandoori kartoffelchips
TID: Ca. 15 min. + stegetid.
Til 4 personer:
1 kg bagekartofler
2 spsk ekstra jomfruolivenolie
Flagesalt
1-2 tsk. stødt tandoori krydderi (fås bl.a. fra Santa Maria)
Opskrift - sådan gør du
1. Tænd ovnen på 225 grader, gerne varmluft, hvis du har det.
2. Skræl kartoflerne og skær dem i meget tynde skiver. Brug et mandolinjern eller en meget skarp kniv.
3. Sørg for at kartoflerne er helt tørre, før de vendes med olivenolie. Spred dem ud på 1 eller 2 bageplader med bagepapir. Drys med flagesalt og tandoori krydderi og steg dem i ovnen i 8-10 min., til de er sprøde.
Energi pr. person: 260 kcal. Fordelt på: protein 8%, kulhydrat 67%, fedt 25%