https://imgix.femina.dk/media/article/1512-mad-2.png
Mad

Steak med ærtepuré og nye kartofler

17. februar 2022
af Mai Knauer
Foto: Columbus Leth
I denne uge står aftensmaden på lækre retter med skønne forårsgrøntsager. Her får du opskriften på steak med ærtepuré og nye kartofler
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 ribeye-steaks a ca. 200 g
  • olivenolie til stegning
  • salt og friskkværnet peber

ÆRTEPURÉ

  • 2-3 skalotteløg (ca. 50 g)
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. vindruekerneolie til stegning
  • 1 dl hvidvin
  • 500 g friskbælgede ærter
  • 2 tsk. friskhakket timian
  • 2 tsk. hvidvinseddike
  • 100 g græsk yoghurt 10 %
  • salt og friskkværnet peber

TILBEHØR

  • 1 kg nye kartofler

Ærtepuréen bliver bedst, hvis du bruger friske ærter i bælg, men du kan også godt bruge ærter fra frost.

1. Ærtepuré: Pil og hak skalotteløg og hvidløg. Steg løg og hvidløg i olie i nogle minutter. Tilsæt hvidvin, og lad løgene småkoge under låg i ca. 5 minutter, til de er klare. Tilsæt de friskbælgede ærter, og kog videre under låg i ca. 10 minutter, til ærterne er bløde. Lad blandingen køle af, og purér den med en stavblender eller i en foodprocessor. Rør puréen sammen med timian, hvidvinseddike og yoghurt. Smag til med salt og peber.

2. Tilbehør: Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra.

3. Steg bøfferne i lidt olie på en pande i ca. 5 minutter på hver side. Krydr med salt og peber. Servér bøfferne med ærtepuré og kogte kartofler.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Grønne asparges med smilende æg og sennepsdressing – Få opskriften her

Lammekoteletter og perlespeltsalat med æbler og persille – Få opskriften her

Røget laks og kartoffelsalat med rygeost og radiser – Få opskriften her

Cæsarsalat med kylling og rugbrødschips – Få opskriften her

Læs også