
Ærtepuréen bliver bedst, hvis du bruger friske ærter i bælg, men du kan også godt bruge ærter fra frost.
1. Ærtepuré: Pil og hak skalotteløg og hvidløg. Steg løg og hvidløg i olie i nogle minutter. Tilsæt hvidvin, og lad løgene småkoge under låg i ca. 5 minutter, til de er klare. Tilsæt de friskbælgede ærter, og kog videre under låg i ca. 10 minutter, til ærterne er bløde. Lad blandingen køle af, og purér den med en stavblender eller i en foodprocessor. Rør puréen sammen med timian, hvidvinseddike og yoghurt. Smag til med salt og peber.
2. Tilbehør: Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra.
3. Steg bøfferne i lidt olie på en pande i ca. 5 minutter på hver side. Krydr med salt og peber. Servér bøfferne med ærtepuré og kogte kartofler.
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Grønne asparges med smilende æg og sennepsdressing – Få opskriften her
Lammekoteletter og perlespeltsalat med æbler og persille – Få opskriften her
Røget laks og kartoffelsalat med rygeost og radiser – Få opskriften her