kødboller
Mad

Spanske kødboller i krydret tomatsauce med oliven og peberfrugter

24. februar 2022
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Der kan sniges utrolige mængder grøntsager ind i en tomatsauce, så tøm bare grøntsagsskuffen. Her får du opskriften på spanske kødboller i krydret tomatsauce med oliven og peberfrugter
4 personer
Tid i alt 30 min

SPANSKE KØDBOLLER

  • 500 g hakket kalv og flæsk
  • 1 æg
  • 1 dl vand
  • 1 løg
  • 100 g hvedemel
  • 1 spsk. paprika
  • salt og friskkværnet peber

TOMATSAUCE

  • 1 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • olie til stegning
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 gul peberfrugt
  • ½ squash
  • 1 glas sorte oliven uden sten
  • 1 glas god tomatsauce
  • 1 tsk. tørrede chiliflager
  • 1 tsk. paprika
  • salt og friskkværnet peber

TILBEHØR

  • 4 dl perlespelt
  • 1 spsk. paprika

PYNT

  • lidt frisk rosmarin

1. Kødboller: Rør kød, æg og vand sammen. Pil og riv løget, og rør det i farsen sammen med mel og krydderier. Form farsen til små kødboller, og kog dem i en gryde med vand i ca. 12 minutter. Lad dem stå i vandet, til saucen er færdig.

2. Tilbehør: Kog perlespelt efter anvisningen på pakken. Drys med paprika.

3. Tomatsauce: Pil og hak skalotteløg og hvidløg, og steg dem i olie i en gryde. Skyl og rens peberfrugter og squash, og skær dem i stave eller grove tern. Steg dem sammen med løgene i gryden. Dræn vandet fra oliven, hak dem fint, og hæld dem i gryden sammen med tomatsauce. Varm saucen godt igennem, og smag til med krydderier, salt og peber. Varm kødbollerne i saucen, og servér dem sammen med perlespelt. Pynt med rosmarin.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Salat med tun, edamamebønner, fennikel og æg - Få opskriften her

Læs også