Mad

Røget laks med pastinakker og rævesauce

af Louisa Lorang 9. februar 2012
Foto: Anders Schønnemann
Ugens tirsdagsopskrift er røget laks med pastinakker og rævesauce. Få opskriften her

En dejlig måde at spise røget laks som hovedmåltid på. Retten er i øvrigt også skøn som del af en buffet.500 g pastinakkerlidt olivenoliesaft og revet skal af 1 økologisk citron1 spsk. flydende honningsalt3 spsk. blå birkesENDVIDERE:½ dl muscovadosukker el. brun farin1 spsk. dijonsennep2 spsk. æbleeddike2 spsk. rapskimolie2 spsk. hakket dild200 g koldrøget laksTILBEHØR:citronbåderugbrød100 g blandet salatolie og eddikeSkræl pastinakkerne, og skær dem i stave. Vend dem med olie, citronskal, citronsaft, honning og salt, og bag dem ved 220° i 20-25 minutter, eller til de er møre. Vend med birkes. Kom imens sukker, sennep, eddike og olie i en kasserolle, og lad det varme, til sukkeret er smeltet. Vend dilden i, og lad det køle af (brug fryseren, hvis det haster).Anret laksen toppet med pastinakker, og servér straks med rævesauce, citron, rugbrød og en enkel salat til.Opskriften er til 2 personerTIP: Er der rester af laks, rævesauce, pastinak og måske et salatblad, er det lykken i en sandwich!Få indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER