

Ristet makrel med kartoffelsalat
28. juni 2012400 g kartofler2 tsk. dijonsennep1 spsk. flydende honning3 spsk. æbleeddike3 spsk. olivenolie1 rødløg i tynde bådesalt og peber1 håndfuld plukket oregano100 g feta
ENDVIDERE:2 makreller i filetlidt olie til stegning
TILBEHØR:citronbåde100 g blandet salatlidt olie og eddike
Kog kartoflerne møre i saltet vand. Lad dem dryppe godt af og køle lidt. Rør sennep, honning, eddike og olie sammen, og skær kartoflerne i mundrette stykker. Vend kartofler og løg med dressingen. Smag til med salt og peber. Vend kartoffelsalaten med oregano og feta i grove stykker lige inden servering.Steg imens makrelfileterne med skindsiden nedad i lidt olie på en varm pande. Tryk fisken godt ned mod panden, så skindet bliver sprødt over det hele. Lad dem stege næsten færdige. Tag panden af varmen, vend fisken, og steg den færdig på eftervarmen. Servér straks med kartoffelsalat, citronbåde og blandet salat vendt med lidt olie og eddike.Opskriften er til 2 personer
TIP: Vælg altid en frisk fisk, der er i sæson. Sprødstegt multe kan erstatte makrellen
Få inspiration til andre lækre hverdagsretter her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER




Læs også
