Mad

Ristet makrel med bønnesalat

af Louisa Lorang 23. maj 2011
Foto: Anders Schønnemann
Ugens torsdagsopskrift er ristet makrel med bønnesalat. Få opskriften her

200 g grønne bønner75 g små sorte oliven2 tomater i terningerolivenoliesaltENDVIDERE:2 makreller i filetolie til stegning1 citronTILBEHØR:500 g små kogte kartoflerNip bønnerne, og damp dem i kogende saltet vand i 2-4 minutter, så de stadigvæk har bid. Skyl dem kort i koldt vand, og lad dem dryppe af. Vend bønnerne med oliven og tomat, og smag til med olivenolie og salt.Rist imens makrellerne med skindsiden nedad i lidt olie på en varm pande. Lad dem stege næsten færdige på skindsiden, det tager bare 3-4 minutter ved høj varme. Tag panden af varmen, vend fisken, og lad den stege færdig på eftervarmen. Del citronen i 2, og rist den på en tør varm pande, til den er gylden og lækker.Servér makrellen med bønnesalat, ristet citron og kartofler.Opskriften er til 2 personerFå indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER