Mad

Risotto med blomkål og persillepesto

af Louisa Lorang 24. april 2013
Foto: Anders Schønnemann
Ugens onsdagsopskrift er risotto med blomkål og persillepesto. Få opskriften her

Risotto med blomkål og persillepesto til 2 personer (45 min.)

Ingredienser:1 løg, hakket2 fed hvidløg, hakkedelidt olielidt smør200 g risotto ris1 dl hvidvin5-6 dl kogende vand eller grøntsagsbouillon1 blomkål i mundrette buketter1 spsk. smør1½ dl revet parmesansalt og peber

Pesto:3 håndfulde bredbladet persille40 g ristede pinjekerner1 lille fed hvidløg40 g parmesan¼ dl olivenoliesalt

Tilbehør:Salat

Opskrift - Sådan laver du risotto med blomkål og persillepesto:

1. Sautér løg og hvidløg i lidt olie og smør. Kom risene ved, og lad det hele stege lidt uden at tage farve.

2. Kom hvidvin på, og lad det reducere næsten væk. Tilsæt vand eller bouillon, lidt ad gangen, til risene er næsten møre. Tilsæt blomkål, og lad dem dampe med i risene i 4-5 minutter. Vend smør og parmesan i, og smag til med salt og peber.

3. Pluk persillen groft, og blend den med pinjekerner, hvidløg, parmesan og olie. Smag til med salt.

Servér straks risotto toppet med pesto og gerne med salat til.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Sandwich med steak, chili-honning-mayo og bacon - Få opskriften her

Tirsdag: Spaghetti med muslinger og tomater - Få opskriften her

Torsdag: Kylling med spinat og gedeost- Få opskriften her

Fredag: Wontonsuppe med svinekød og asparges - Få opskriften her