Mad

Risotto med blomkål og persillepesto

Ugens onsdagsopskrift er risotto med blomkål og persillepesto. Få opskriften her


Risotto med blomkål og persillepesto til 2 personer (45 min.)

Ingredienser:
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, hakkede
lidt olie
lidt smør
200 g risotto ris
1 dl hvidvin
5-6 dl kogende vand eller grøntsagsbouillon
1 blomkål i mundrette buketter
1 spsk. smør
1½ dl revet parmesan
salt og peber

Pesto:
3 håndfulde bredbladet persille
40 g ristede pinjekerner
1 lille fed hvidløg
40 g parmesan
¼ dl olivenolie
salt

Tilbehør:
Salat

Opskrift - Sådan laver du risotto med blomkål og persillepesto:

1. Sautér løg og hvidløg i lidt olie og smør. Kom risene ved, og lad det hele stege lidt uden at tage farve.

2. Kom hvidvin på, og lad det reducere næsten væk. Tilsæt vand eller bouillon, lidt ad gangen, til risene er næsten møre. Tilsæt blomkål, og lad dem dampe med i risene i 4-5 minutter. Vend smør og parmesan i, og smag til med salt og peber.

3. Pluk persillen groft, og blend den med pinjekerner, hvidløg, parmesan og olie. Smag til med salt.

Servér straks risotto toppet med pesto og gerne med salat til.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER


Mandag: Sandwich med steak, chili-honning-mayo og bacon - Få opskriften her

Tirsdag: Spaghetti med muslinger og tomater - Få opskriften her

Torsdag: Kylling med spinat og gedeost- Få opskriften her

Fredag: Wontonsuppe med svinekød og asparges - Få opskriften her