Mad

Risotto med blomkål og persillepesto

af Louisa Lorang 21. februar 2022
Foto: Anders Schønnemann
Ugens onsdagsopskrift er risotto med blomkål og persillepesto. Få opskriften her
1 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 løg, hakket
  • 2 fed hvidløg, hakkede
  • lidt olie
  • lidt smør
  • 200 g risotto ris
  • 1 dl hvidvin
  • 5-6 dl kogende vand eller grøntsagsbouillon
  • 1 blomkål i mundrette buketter
  • 1 spsk. smør
  • 1½ dl revet parmesan
  • salt og peber
  • 3 håndfulde bredbladet persille
  • 40 g ristede pinjekerner
  • 1 lille fed hvidløg
  • 40 g parmesan
  • ¼ dl olivenolie
  • salt

Opskrift - Sådan laver du risotto med blomkål og persillepesto:

1. Sautér løg og hvidløg i lidt olie og smør. Kom risene ved, og lad det hele stege lidt uden at tage farve.

2. Kom hvidvin på, og lad det reducere næsten væk. Tilsæt vand eller bouillon, lidt ad gangen, til risene er næsten møre. Tilsæt blomkål, og lad dem dampe med i risene i 4-5 minutter. Vend smør og parmesan i, og smag til med salt og peber.

3. Pluk persillen groft, og blend den med pinjekerner, hvidløg, parmesan og olie. Smag til med salt.

Servér straks risotto toppet med pesto og gerne med salat til.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Sandwich med steak, chili-honning-mayo og bacon - Få opskriften her

Tirsdag: Spaghetti med muslinger og tomater - Få opskriften her

Torsdag: Kylling med spinat og gedeost- Få opskriften her

Fredag: Wontonsuppe med svinekød og asparges - Få opskriften her