Mad
11. november 2021

Nem Wonton suppe med svinekød og asparges

Her får du opskriften på en nem wonton suppe med svinekød og asparges. Den er helt perfekt til en kold dag
Af: Louisa Lorang
https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/mad/ugens-madplan/2013/04/1317-madplan/1317-mad-fredag-copy.jpg

Foto: Anders Schønnemann

Her får du opskriften på en nem wonton suppe med svinekød og asparges. Den er helt perfekt til en kold dag
2 personer
Tid i alt 25 min

Ingredienser

  • 300 g hakket svinekød
  • 1 håndfuld koriander, hakket
  • Revet skal af 1 lime
  • 1 tsk. rød karry
  • Wontondej

Suppe

  • 1 spsk. rød karrypasta
  • 8 dl grøntsags- eller hønsefond
  • saft af 1 lime
  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 bundt forårsløg, fint snittet
  • 2 tomater i både
  • lime
Annonce

Wonton suppe med svinekød og asparges

  1. Rør kødet med koriander, revet limeskal og rød karry. Krydr med salt. Fyld farsen i wontondej, og luk dejen om fyldet. Brug lidt melklister af sammenrørt mel og vand til at lukke dem med.
  2. Kom rød karrypasta, bouillon og limesaft i en gryde, og lad det koge op. Smag til med lime og salt. Kom wontonerne i suppen, og lad dem pochere i 3-4 minutter, eller til farsen er gennemtilberedt.
  3. Anret forårsløg og tomater i store skåle, og hæld den varme suppe i skålene. Servér straks.

Hvor køber jeg wontondej?

Du kan købe wontondej fra frost hos din asiatiske købmand. Har du ikke sådan en købmand i nærheden, kan du simpelt hen lave kødboller af farsen og dampe dem i kogende, saltet vand i 6-8 minutter. Så får du en skøn, hot suppe med kødboller.

TIP: Hvis du ikke kan få en pakke med 300 g svinekød, så lav en større portion fars, og lav ekstra mange wontoner. Frys dem inden tilberedning i små plastbøtter (de må ikke røre ved hinanden, før de er helt frosne).

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.