Mad
31. marts 2022

Forårsruller med kålsalat

Ugens tirsdagsopskrift er forårsruller med kålsalat. Få opskriften her
Af: Louisa Lorang
https://imgix.femina.dk/media/2781e1c0105f48a7a3b3a856b8b1fa5c.jpg

Foto: Anders Schønnemann

Ugens tirsdagsopskrift er forårsruller med kålsalat. Få opskriften her
2 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 200 g østershatte
  • lidt olie til stegning
  • 2 fed hvidløg, hakkede
  • 1 spsk. hakket ingefær
  • 300 g hakket svinekød
  • ½ spidskål, snittet
  • 3 spsk. soja
  • 1 tsk. sukker

ENDVIDERE

  • 1 spsk. mel
  • 1 spsk. vand
  • forårsrulledej eller fillodej
  • lidt olie til pensling

KÅLSALAT

  • ½ fintsnittet spidskål
  • 200 g små gulerødder i skiver
  • soja
  • lidt hakket chili
  • flydende honning
  • revet ingefær

TILBEHØR

  • soja
  • evt. kogte ris
Annonce

Riv østershattene i mindre stykker - kassér den nederste, hårde del. Rist dem let gyldne i lidt olie på en varm pande. Tilsæt hvidløg, ingefær og svinekød, og rist, til kødet er tilberedt. Kom kål ved, og lad den falde sammen. Krydr med soja og sukker, og lad hele pandens indhold dryppe af i en si. Rør imens mel og vand til en melklister.
Læg forårsrulledejen på bordet med det ene hjørne ind mod dig selv. Læg 1½ spsk. fyld på dejen, og fold hjørnet halvvejs op. Luk siderne ind, så det ligner en åben kuvert. Kom klister på det sidste hjørne, og rul rullen stramt sammen. Fortsæt, til alt fyldet er brugt op. Sæt rullerne på bagepapir på en bageplade; pensl dem med olie, og bag dem ved 220° i 10 minutter, eller til de er gyldne og sprøde - vend dem gerne undervejs.
Vend kål og gulerødder med dressingen. Servér straks ruller med kålsalat, ekstra soja og evt. kogte ris.

TIP: Rullerne kan fryses inden tilberedning. Kom dem i ovnen direkte fra fryseren. Tjek, at de er gennemvarme inden servering.

Få indkøbslisten til hele ugen her

Læs mere om:

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.