https://imgix.femina.dk/media/article/1522-madplan-2.jpg
Mad

Pitabrød med kødboller og ovnkartofler

4. april 2022
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Madplan for uge 22: Ugens tirsdagsopskrift er pitabrød med kødboller og ovnkartofler. Få opskriften her
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 8 pitabrød, gerne grove

KØDBOLLER

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 dl mineralvand
  • 1 æg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. tørret oregano
  • tørret timian
  • 3 spsk. hvedemel
  • salt og friskkværnet peber
  • olie + smør til stegning

OVNKARTOFLER

  • 4 bagekartofler
  • 1 spsk. rapsolie
  • salt
  • 1 stilk frisk rosmarin

FYLD

  • 1 lille romainesalat
  • 1 gul peberfrugt
  • 1 rød peberfrugt

KARRYDRESSING

  • 2 dl græsk yoghurt
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. karry
  • 1 lille bundt koriander
  • salt og friskkværnet peber

Opskrift - sådan laver du pitabrød med kødboller og ovnkartofler

1. Ovnkartofler: Skyl eller skræl kartoflerne, og skær dem i bjælker. Vend dem med olie, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Krydr med salt og rosmarin, og steg dem gyldne og møre i en 180° varm ovn i 25 minutter.

2. Kødboller: Rør oksekød sammen med mineralvand og æg. Pil og riv hvidløg, og rør det i farsen sammen med de øvrige ingredienser. Justér evt. med lidt koldt vand – konsistensen skal være fast. Form farsen til små kødboller. Brun dem i olie og smør på en pande, og læg dem i et ovnfast fad. Steg dem færdige i ovnen i 10 minutter ved 180°.

3. Karrydressing: Rør yoghurt sammen med presset hvidløg, karry, friskhakket koriander, salt og peber.

4. Fyld: Skyl salaten, og pluk den i grove stykker. Rens peberfrugterne, og skær dem i stave. Lun pitabrødene i ovnen, og servér dem med grøntsager, kødboller, karry-dressing og ovnkartofler.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Læs også