Mad
29. marts 2022

Ovnstegt kylling med pesto og sprød kartoffelsalat

Madplan for uge 26: Ugens mandagsopskrift er ovnstegt kylling med pesto og sprød kartoffelsalat. Få opskriften her
Af: Camilla Zarah Lawes
Ovnstegt kylling med pesto og sprød kartoffelsalat

Foto: Columbus Leth

Madplan for uge 26: Ugens mandagsopskrift er ovnstegt kylling med pesto og sprød kartoffelsalat. Få opskriften her
45 min
Tid i alt 45 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 hel kylling

BASILIKUMPESTO

  • 1 bundt basilikum
  • 30 g mandler
  • 20 g parmesan
  • 1 dl olivenolie
  • ¼ dl vand

KARTOFFELSALAT

  • 700 g små kartofler
  • 12 radiser
  • 3 spsk. kapers
  • 100 g rucola

DRESSING

  • 2 spsk. grovkornet sennep
  • 1 dl olivenolie
  • 1 spsk. hindbæreddike
  • salt og friskkværnet peber
Annonce

Ovnstegt kylling med pesto og sprød kartoffelsalat

Hvis det skal gå stærkt, kan du stege et par kyllingebrystfileter i stedet for en hel kylling.

1. Skær de yderste vingeben af kyllingen. Del kyllingen i 8 stykker, og læg dem i en bradepande beklædt med bagepapir.

2. Basilikumpesto: Blend basilikum med mandler, parmesan, olie og vand i en minihakker eller foodprocessor. Smør pestoen på kyllingestykkerne, og steg dem i en 180° varm ovn i 45 minutter.

3. Kartoffelsalat: Skyl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand, det tager ca. 15 minutter. Lad dem køle af i koldt vand. Skær evt. de største kartofler i halve. Rens radiserne, og skær dem i tynde skiver. Vend dem sammen med kartofler og kapers. Skyl og tør rucolaen, og vend den i kartoffelsalaten.

4. Dressing: Rør sennep sammen med olie og eddike. Krydr med salt og peber. Vend dressingen i kartoffelsalaten, og servér som tilbehør til kyllingen.

Annonce
Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.