bøfsandwich
Aftensmad

Bøfsandwich med coleslaw og syltede skalotteløg

af Camilla Zarah Lawes 29. juni 2015
Foto: Columbus Leth
Madplan for uge 26: Ugens tirsdagsopskrift er bøfsandwich med coleslaw og syltede skalotteløg. Få opskriften her

Bøfsandwich med coleslaw og syltede skalotteløg til 4 personer

En bøfsandwich kan sagtens være sund, når du bruger groft brød og godt med grøntsager i fyldet.    Tid: 30 minutter.    DET SKAL DU BRUGE TIL BØFSANDWICH 500 g hakket oksekød 1 spsk. olie til stegning salt og friskkværnet peber   SYLTEDE SKALOTTELØG 1 dl hindbæreddike 1 spsk. honning 2 kviste timian 2 bananskalotteløg salt og friskkværnet peber   COLESLAW 4 gulerødder (ca. 300 g) 2 rødbeder (ca. 300 g) 1 spsk. honning 1 dl græsk yoghurt salt og friskkværnet peber   TIL SERVERING 1 hjertesalat 4 burgerboller, gerne grove 4 spsk. god mayonnaise  

Opskrift - sådan laver du bøfsandwich med coleslaw og syltede skalotteløg

  1. Syltede skalotteløg: Kog eddike op med honning og timian. Lad det koge i 2 minutter, til syren forsvinder, og skru herefter ned for varmen. Pil løgene, og skær dem i tynde både. Læg dem i lagen, og lad dem småsimre ved svag varme i ca. 15 minutter. Afkøl helt.   2. Bøfsandwich: Form hakket oksekød til 4 bøffer, og steg dem i olie på en pande ved høj varme i 2 minutter på hver side. Skru ned for varmen, og lad dem stege videre i 5 minutter på hver side, til de er netop gennemstegte. Krydr med salt og peber.   3. Coleslaw: Skræl og skær gulerødder og rødbeder i tynde stave. Rør honning sammen med yoghurt, og krydr med salt og peber. Vend gulerødder og rødbeder i yoghurtdressingen.   4. Servering: Skyl og pluk salaten. Flæk burgerbollerne, og rist dem på en brødrister. Smør bollerne med mayonnaise, og fyld dem med salat, bøf, syltede løg og coleslaw. Og så er din bøfsandwich klar.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Ovnstegt kylling med pesto og sprød kartoffelsalat - Få opskriften her

Onsdag: Frikadeller og spidskålssalat med ærter og kartofler - Få opskriften her

Torsdag: Koteletter med råstegte kartofler og vandmelonsalat med feta - Få opskriften her

Fredag: Laks med spaghetti og bønnesalat med små tomater - Få opskriften her