https://imgix.femina.dk/media/article/1526-madplan-3.png
Mad

Frikadeller og spidskålssalat med ærter og kartofler

16. marts 2022
Af: af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Madplan for uge 26: Ugens onsdagsopskrift er frikadeller og spidskålssalat med ærter og kartofler. Få opskriften her
4 personer
Tid i alt 30 min

FRIKADELLER

  • 500 g hakket kalvekød
  • ½ spsk. salt
  • 1 æg
  • 1 løg
  • 1 dl havregryn
  • 4-6 spsk. hvedemel
  • 1 dl mineralvand
  • friskkværnet peber
  • 2 spsk. solsikkeolie til stegning

SPIDSKÅLSSALAT

  • 700 g små kartofler
  • ½ spidskål
  • 400 g ærter i bælg
  • 2 dl rygeost
  • 2 spsk. græsk yoghurt
  • 4 spsk. friskhakket dild
  • salt og friskkværnet peber

PYNT

  • dild

Du har måske din egen favoritopskrift på frikadeller, men denne variant med kalvekød og havregryn er et sikkert hit.

1. Spidskålssalat: Kog kartoflerne møre i letsaltet vand i 15-20 minutter, og lad dem køle helt af. Skær dem i halve. Snit spidskål helt fint. Bælg ærterne. Rør rygeost sammen med yoghurt og dild. Smag til med salt og peber. Vend dressingen i salaten, og pynt med dild.

2. Frikadeller: Rør hakket kalvekød sammen med salt og æg. Pil og riv løget groft, og rør det i farsen. Tilsæt havregryn, hvedemel og mineralvand, så farsen får en fast konsistens. Krydr med peber. Form farsen til frikadeller med en ske, og steg dem i olie på en pande ved høj varme, så de får en sprød skorpe. Skru ned for varmen, og lad dem stege, til de er gennemstegte. Servér frikadeller med spidskålsalaten som tilbehør.

TIP: Ikke så vild med rygeost? Så brug hytteost eller skyr i stedet.

Få indkøbslisten til hele ugen her

Læs også