https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/mad/forretter/2013/01/1302-lun-staerk-kartoffelsalat/1302-lun-staerk-kartoffelsalat-copy-2.jpg
Mad

Lun, stærk kartoffelsalat

9. januar 2013
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
En god kartoffelsalat er dejligt tilbehør til mange ting. Denne version er stærk og meget langt fra den traditionelle danske. Til gengæld er den sprød og ikke på nogen måde fed. Brug den til gode pølser, koteletter eller stegt kyllingebryst. Husk, at karrypasta varierer i styrke, så begynd med små mængder!

(3-4 personer/tilbehør)
650 g små kartofler med skræl
3 modne tomater i terninger
1 bdt. forårsløg, snittede
1½ spsk. olie
1 tsk. Red Curry Paste (f.eks. Blue Dragon)
1 tsk. Colman's-sennepspulver
1 spsk. citronsaft
1-1½ dl sødmælk
salt og peber
1 bdt. snittet purløg

TILBEHØR:
f.eks. stegte lammepølser med rosmarin

Kog kartoflerne med skrællen på i 10 minutter. Sluk, og lad dem trække i vandet i 15 minutter. Gør grøntsagerne klar. Skær kartoflerne midtover eller i tykke skiver. Varm olien op i en wok, og steg karrypastaen i 1-2 minutter. Kom tomater i, og rør, til de er mast næsten helt ud. Kom sennepspulver og citronsaft i, og vend forårsløgene i. Vend kartoflerne i, og spæd med mælken. Lad det hele koge ind, til det er tykt og gennemvarmt. Smag til med salt, peber og evt. mere citronsaft. Servér salaten varm eller lun med purløgsdrys og de stegte pølser.

Prøv også: Laksefrikadeller med citrontimian og lun kartoffelsalat >>

Læs også