minipizza
Mad

Lav en lækker minipizza

4. juni 2013
Af Susanne Palmqvist, Foto: Anders Schønnemann 06/04/2013 - 13:45
Lav en lækker minipizza, som kan tages med i madpakken eller på skovturen. Vi foreslår 2 forskellige slags fyld, men du kan jo vælge lige efter dit hjerte.

Minipizza

Minipizza er en dejlig nem ret, som der nem tage med i madpakken. Enten til børnene eller til dig selv som en hurtig snack mellem måltiderne. God fornøjelse med din minipizza.

6-8 stk

INGREDIENSER TIL MINIPIZZA
1 portion pizzadej, gerne på fuldkorn - se opskriften på pizzadej længere nede
ca. 2½ dl tomatsauce - se opskriften på tomatsauce længere nede
ca. 200 g frisk (bøffel) mozzarella
1 pakke chorizopølse i tynde skiver
tørrede chiliflager
kværnet peber
olivenolie

ELLER:
1 pakke tynde skiver parmaskinke
1 glas grillede artiskokker
i olivenolie

CHILIOLIE:
2 spsk. olivenolie + 1 tsk.
tørrede chiliflager

PYNT TIL MINIPIZZA:
friske krydderurter, merian, oregano eller basilikum

Kunne du lide vores minipizza, så kan du også prøve en 'rigtig' pizza med parmaskinke og rucola. Få opskriften her

Opskrift - Sådan laver du en lækker minipizza

1. Rør chiliolien sammen, så den når at trække smag. Tag den med i en lille boks, og dryp den på, når den skal spises.

2. Tænd ovnen på 225°, brug gerne en pizzasten til at bage din minipizza.

3. Form dejen til store boller, og rul dem flade, men ikke tynde. Læg dem på bagepair, og tryk små fordybninger med knoerne. Smør med saucen, knap til kanten. Skær osten i skiver, og kom 1-1½ på hver. Læg lidt pølse på, og drys med chiliflager og peber. Eller kom 1 skive skinke og lidt artiskokker i tynde skiver på. Dryp kanten med olivenolie. Lad dem hæve i 10 minutter.

4. Bag din minipizza midt i ovnen, til osten er smeltet, og dejen gylden. Spis dem lune eller kolde med dryp af den stærke olie, og krydderurter.

PIZZADEJ - GRUNDDEJIngredienserOpskrift - Sådan laver du pizzadejHJEMMELAVET TOMATSAUCE MED AUBERGINEROpskrift - Sådan laver du tomatsauce med auberginer

Læs også