https://imgix.femina.dk/media/article/1424-mad-5.jpg
Mad

Lammespyd med grillet grønt

16. juni 2014
af Susanne Palmqvist
Foto:Henrik Freek
Denne uges hverdagsopskrifter byder på mad der er perfekt til at spise i det fri. Her får du opskriften på lammespyd med grillet grønt
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 600 g lammekød, f.eks. bov, kølle eller culotte
  • 1½ dl græsk yoghurt 10 %
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. sharwarma- eller tandoori-krydderi
  • salt og friskkværnet peber
  • 1-2 små citroner
  • 2 røde peberfrugter
  • 2 squash
  • lidt olivenolie (eller færdigkøbt sennepsdressing)
  • 2 håndfulde bredbladet persille
  • 1 agurk (eller 1 squash)
  • 2 tsk. salt
  • 2 dl græsk yoghurt 10 %
  • 1-2 spsk. olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. frisk mynte
  • evt. 1 spsk. lyse rosiner
  • friskkværnet peber

Opskrift - sådan laver du lammespyd med grillet grønt

1. Skær kødet i mellemstore tern. Rør yoghurt sammen med presset hvidløg og krydderi, og bland det med kødet. Lad det trække et par timer på køl (eller natten over).

2. Sæt kødet på spyd (lad yoghurten blive på!), og krydr med salt og peber. Grill spyddene nogle minutter på alle sider. Halvér citronerne, og grill dem på skærefladen.

3. Grillet grønt: Grill peberfrugterne på alle sider, til de har sorte pletter. Læg dem derefter i en frysepose. Skær squash i tykke skiver; pensl med olie, og grill dem på begge sider. Læg dem til side. Pil skindet af peberfrugterne, når de er kolde, og skær dem i brede stykker (kan laves i god tid). Skyl og nip persillen. Læg grøntsagerne på et fad; krydr med salt og peber, dryp med olie (eller dressing), og drys med persille.

4. Mynte-tzatziki: Riv agurken groft, og drys med salt. Lad det trække 10 minutter, og klem al væden ud. Rør yoghurt sammen med olie, presset hvidløg og hakket mynte. Vend agurk og evt. rosiner i, og smag til med peber.

Læs også