https://imgix.femina.dk/media/72bfcea4f5a9421992f6f39abe8a49af.jpg
Mad

Lammepie med kartoffelmoslåg (Shepherd's pie)

14. oktober 2009
af Lynn Andersen
Foto: Bjørn Jakobsen
Låg af kartoffelmos er typisk for den engelske ret shepherd's pie. Her er den med lammekød og aubergine.

TID: 45 min. + bagetid

Til 6 personer

Fyld:
1 stor eller 2 små auberginer, ca. 600 g
400 g lammefilet eller -mørbrad
3 spsk hvedemel
1 stort løg
7 spsk olivenolie
2 dl hvidvin
1 dåse flåede tomater
4-5 dl bouillon, gerne lammebouillon
4 fed hvidløg
1 spsk tørret oregano
Salt og peber

Topping:
1 kg kartofler
2 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
2 dl mælk
2 spsk smør
125 g pecorino ost

Skær auberginen i terninger. Skær lammekødet i terninger og vend dem i mel.

Pil og hak løget.

Varm 2 spsk af olien, svits aubergineterningerne i 5 min. og tag dem op. Varm 2 spsk mere af olien og steg kødet i ca. 8 min.

Tag det op. Varm endnu 2 spsk olie i gryden og svits løget. Tilsæt vin, tomater med saft, bouillon, presset hvidløg og oregano.

Læg lam og auberginer tilbage i gryden og lad det hele simre 5 min. Smag til med salt og peber. Hæld fyldet i et ovnfast fad og stil det til side.

Varm ovnen op til 200 grader.

Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en gryde og hæld vand ved, til det dækker. Der skal ikke salt i kogevandet.

Skræl hvidløgene og smid dem hele i gryden. Kog kartoflerne godt møre.

Hæld vandet fra og damp kartoflerne tørre. Tilsæt olivenolie og mælk, bring det i kog og fjern gryden fra varmen.

Tilsæt smørret.

Mos kartoflerne med en kartoffelmoser, håndmikser eller et piskeris. Rør osten i og smag til med salt og peber.

Læg kartoffelmosen over kødblandingen, så alt fyld er dækket, og bag pien i ovnen 20-30 min.

Læs også