
Lammepie med kartoffelmoslåg (Shepherd's pie)
14. oktober 2009TID: 45 min. + bagetid
Til 6 personer
Fyld:
1 stor eller 2 små auberginer, ca. 600 g
400 g lammefilet eller -mørbrad
3 spsk hvedemel
1 stort løg
7 spsk olivenolie
2 dl hvidvin
1 dåse flåede tomater
4-5 dl bouillon, gerne lammebouillon
4 fed hvidløg
1 spsk tørret oregano
Salt og peber
Topping:
1 kg kartofler
2 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
2 dl mælk
2 spsk smør
125 g pecorino ost
Skær auberginen i terninger. Skær lammekødet i terninger og vend dem i mel.
Pil og hak løget.
Varm 2 spsk af olien, svits aubergineterningerne i 5 min. og tag dem op. Varm 2 spsk mere af olien og steg kødet i ca. 8 min.
Tag det op. Varm endnu 2 spsk olie i gryden og svits løget. Tilsæt vin, tomater med saft, bouillon, presset hvidløg og oregano.
Læg lam og auberginer tilbage i gryden og lad det hele simre 5 min. Smag til med salt og peber. Hæld fyldet i et ovnfast fad og stil det til side.
Varm ovnen op til 200 grader.
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en gryde og hæld vand ved, til det dækker. Der skal ikke salt i kogevandet.
Skræl hvidløgene og smid dem hele i gryden. Kog kartoflerne godt møre.
Hæld vandet fra og damp kartoflerne tørre. Tilsæt olivenolie og mælk, bring det i kog og fjern gryden fra varmen.
Tilsæt smørret.
Mos kartoflerne med en kartoffelmoser, håndmikser eller et piskeris. Rør osten i og smag til med salt og peber.
Læg kartoffelmosen over kødblandingen, så alt fyld er dækket, og bag pien i ovnen 20-30 min.