Mad

Kylling med spicy agurkesalat

af Louisa Lorang 5. juli 2010
Foto: Anders Schønnemann
Ugens fredagsopskrift er kylling med spicy agurkesalat. Få opskriften her

1 lille kyllingflagesalt2 spsk. smørENDVIDERE:1 agurk½ spsk. flagesalt1½ dl æbleeddike1 dl sukker1 lille knold ingefær (15-25 g) i skiver1 grøn chilipeber i skiver1 dl saltede peanutsTILBEHØR:100 g blandet salatlidt olie og eddike½ kg kogte nye kartoflerFjern eventuelle blodrester fra kyllingen, og dup den tør med et stykke køkkenrulle. Gnid den med smør og salt, og sæt den i en bradepande på rist. Steg kyllingen ved 200° i 1 time, eller til den er gylden og gennemstegt.Skær imens agurken i tynde skiver, og kom den i en si sammen med saltet. Lad den trække i 15-20 minutter, mens du tilbereder lagen.Kom eddike, sukker, ingefær og chili i en kasserolle. Hvis du ikke ønsker salaten stærk, kan du udelade frøene fra chilien. Bring lagen i kog, og lad den køle lidt af.Klem væden fra agurken, og hæld den lune lage over. Lad agurkesalaten trække indtil servering.Servér kyllingen med nye kartofler, salat vendt med olie og eddike, og agurkesalat drysset med hakkede peanuts.Opskriften er til 2 personerFå indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER